GOREĆE I NEBO I ZEMLJA! U slučaju napada Ukrajine na Krim, zna se gde će Rusi uzvratiti!

Ruski vojni ekspert upozorio Ukrajince.

Ruska vojska
Ruska vojska, Foto: Shutterstock

Ruski vojni ekspert Jurij Knutov izjavio je da u slučaju napada Oružanih snaga Ukrajine na Krim ruska vojska ne bi uzvratila samo jedinicama koje napadaju poluostrvo, nego bi izvela napad i na druge baze i štabove protivnika.

- Baza u Lavovu i druge baze bile bi u potpunosti uništene - precizirao je Knutov.

Prema rečima eksperta, nedavna izjava glavnog komandanta Ratne mornarice Ukrajine Alekseja Neižpape o pripremi napada na Krim je "politička luda hrabrost".

Ruska vojska
Ruska vojska, Foto: Shutterstock

Kako kaže, zbog pandemije virusa korona, "ceo svet je zaboravio na Ukrajinu, u SAD se vodi unutrašnja politička borba, pa ukrajinski vojnici moraju nekako privući pažnju na sebe".

Stručnjak podseća da je Ukrajina imala ogroman vojni potencijal u trenutku raspada SSSR-a.

- Ali sve je rasprodato i pokradeno. Trenutno ukrajinska vojska nema takve mogućnosti kao u sovjetskom periodu - ističe Knutov u intervjuu za list "Večernja Moskva".

Ruska vojska
Ruska vojska, Foto: Shutterstock

On je dodao da se poslednjih godina razvojem ukrajinske armije bave SAD i NATO, koji su sproveli ozbiljnu reformu ukrajinskih Oružanih snaga.

- To više nije vojska kakva je bila 2014. godine. Ukrajinska vojska treba da ima istu ulogu kao svojevremeno Avganistan za Sovjetski Savez: da stvara tenzije, prebacuje resurse iz socijalno-ekonomskog sektora u odbranu - pojasnio je Knutov.

Stručnjak je precizirao da je sve to deo američke strategije "trojanskog konja" prema Rusiji, a neprijateljske izjave Kijeva održavaju antiruski stav NATO-a. On je dodao da se Ukrajini isporučuje ofanzivno naoružanje, dok se sovjetsko oružje izvodi iz upotrebe.

Vladimir Putin
Vladimir Putin, Foto: Tanjug/AP

- Oružje se isporučuje ne samo Oružanim snagama Ukrajine, nego i nacističkim odredima, pozvanim da očiste Donbas i Krim - dodao je stručnjak.

Kako je rekao, na ukrajinskim poligonima stalno se uvežbavaju ofanzivne operacije, a sa njihovim vojnicima stalno sarađuju američki, a u poslednje vreme, i britanski savetnici.

Ruska vojska
Ruska vojska, Foto: Youtube/Printscreen

Knutov ističe da je ukrajinska vojska poslednjih godina pod kontrolom NATO-a. Osvrnuo se i na ukrajinske rakete "Neptun", ističući da je mogao zaključiti da raketa ne poseduje karakteristike o kojima pričaju.

Zaključio je da ruski sistemi PVO mogu uništiti takvu raketu i da je ukrajinsko oružje veoma niskog kvaliteta. Komandant mornarice, kontraadmiral Aleksej Neižpapa ranije je izjavio da se Ratna mornarica Ukrajine priprema za vojne operacije sa Rusijom i namerava da vrati Krim.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi