Ruska vojska u akciji
Printscreen
Ruska vojska u akciji

Printscreen

Ruska vojska u akciji, Foto: Printscreen

 

Jedan ruski vojnik je ubio osmoro kolega i ranio dvoje u vojnoj bazi u Sibiru.

Kako je saopšteno iz ruskog ministarstva odbrane, ruski vojnik otvorio je vatru i ubio osam vojnika, a dvojicu ranio u jedinici stacioniranoj u oblasti Gornji Uletovski u regionu Trans Bajkal.

Pročitajte još:

 

U saopštenju se navodi da je, prema preliminarnim podacima, vojnik pucao na kolege usled nervnog sloma.

Nikad u životu nisam video ovako nešto! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/RTS/M.Č. DATUM I VREME: 25.10.2019. 11:43 - 25.10.2019. 12:38 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je Komandni centar vežbe "Slovenski štit 2019", kao i ruske PVO sisteme postavljene na aerodromu u Batajnici, među kojima su raketni sistem S-400 i "pancir".

 

- U toku smene straže vojnik je otvorio vatru na kolege. Osam vojnika je poginulo, a dvojica su ranjena-, ističe se u saopštenju i dodaje: 

- 25. oktobra oko 18:20. Po lokalnom vremenu, kada se straža promenila, vojnik na popravno-tehničkoj bazi u Zabajkalskom teritoriju otvorio je vatru na svoje kolege vojnike koristeći službeno oružje. Kao rezultat toga, osam vojnika je ubijeno odmah, dok su dvojica zadobila rane različite težine -, saopšteno je.

Prema ruskom ministarstvu odbrane, strelac je mogao da otvori vatru zbog nervnog sloma nastalog zbog ličnih problema koji nisu vezani za njegovu službu.

Napadač je uhapšen.

Istražitelji Ministarstva odbrane na čelu sa zamenikom generalnog ministra odbrane, pukovnikom Andrejem Kartapolovom, već su na putu događaja. Istraga o tom pitanju je u toku.

BONUS VIDEO: STIGAO VOZ IZ KINE! Spektakularna scena na Novom Beogradu!