Vladimir Putin
EPA
Vladimir Putin

EPA

Vladimir Putin, Foto: EPA

To se predviđa i ukoliko se suoči sa ne-nuklearnom agresijom koja predstavlja pretnju po državu ili udar na ruske odbrambene nuklearne kapacitete, izvestila je danas agencija TAS.

U dokumentu se navodi da ruski predsednik sme, ukoliko je to neophodno, da informiše vojsku, političko rukovodstvo drugih zemalja ili međunarodne organizacije o spremnosti da upotrebi nuklearno naoružanje, o odluci da će upotrebiti to isto naoružanje, kao i o činjenici da je nuklearno naoružanje već upotrebljeno.

Vladimir Putin

Ilustracija

Vladimir Putin, Foto: Ilustracija

"Državna politika o upotrebu nuklearnog naoružanja je defanzivna s ciljem da se u pripravnosti drže nuklearni potencijali na nivou koji će obezbediti nuklearno odvraćanje i garantovati državni suverenitet i teritorijalni integritet Rusije", navodi se u dekretu.

"Na agresiju odgovara totalitet ruskih vojnih kapaciteta, u koje spada i nuklearno naoružanje", precizira se u dokumentu i ukazuje da svaki potencijalni neprijatelj mora biti u neizvesnosti o jačini, vremenu i mestu mogućih ruskih nuklearnih udara.

Komentari (1)

Sparta

03.06.2020 11:31

Tako to radi pravi Državnik i patriota !!! Da svi znaju sta ce im se desiti ako samo i pomisle napad na Rusiju i njen narod !!! A Ruska doktrina je odbrambenog karaktera. ☝️☝️☝️