Superpodmornica
printscren youtube
Superpodmornica

printscren youtube

Superpodmornica, Foto: printscren youtube

 

Napadna ruska podmornica " Belogorod" klase Oskar, koja se nalazi u tajnoj radionici na prepravci jer će postati nosač nuklearnih torpeda, trebala bi uskoro da zaplovi na prvu specijalnu misiju pošto radovi budu završeni.

Belgorod ima deplasman od 14.700 tona i dvostruko je veća od podmornica u britanskoj mornarici, a naoružan je nuklearnim podvodnim torpedima "Kanyon".

 

 Ruski predsednik Vladimir Putin pohvalio se da ovi novi podvodni torpedi mogu potpuno uništiti mete udaljene čak 9.000 kilometara, a posebno su konstruiani kako bi se suprotstavili američkoj podmorničkoj floti.

PROČITAJTE JOŠ:

 


Belgorod se trenutno rekonstruiše u čuvenom brodogradilištu u Severodvinsku, na krajnjem severoistoku Rusije. Podmornica će takođe biti opremljena manjim podmornicama, ronilicama i podvodnim dronovima, a navodno njen glavni zadatak biće specijalne misije i sabotaža komunikacioni kablova, i naftne infrastrukture u Sverenom moru i Atlanskom okeanu.

 

U januaru ove godine, Foks Njuz je izvestio da bivši viši savetnik predsednika Trampa Kristijan Viton priznaje da postoji "stvarna zabrinutost" zbog ove podmornice.