Vladimir Putin sa Noćnim Vukovima
printskrin
Vladimir Putin sa Noćnim Vukovima

printskrin

Foto: printskrin

Nakon što je jato ptica zaustavilo motore aviona sa 233 putnika i članova posade, ruski pilot Damir Jusupov i kopilot Georgi Murzin morali su brzo da reaguju, jer su sekunde odlučivale o životima svih "Erbasu" 321 ruske kompanije Ural erlajns.

Poleteli ruski bombarderi! Bruji nebo, zemlja podrhtava! U toku su najjači udari do sada!

AUTOR: Alo/V.M. DATUM I VREME: 05.08.2019. 19:56 Ruske vazduhoplovne snage započele su masovni napad na severoistočnu Latakiju, nakon što su javile da su militanti ispalili nekoliko projektila prema vazduhoplovnoj bazi Hmejmim. Foto: Printscreen Youtube Prema izveštajima iz provincije Latakija, ruske vazduhoplovne snage izvršile su nekoliko vazdušnih udara na gradove Kabani i Sirmanija, koje kontrolišu džihadisti, zajedno sa brojnim lokacijama u regionu planine Al-Akrad.

Avion je tek poleteo sa aerodroma Žukovski kod Moskve, a jato ptica zaustavilo je oba njegova motora. Piloti u kokpitu odlučili su da prinudno slete "na stomak" u polje kukuruza, daleko od kuća i na taj su način spasili sve u avionu.

Pročitajte još:

Damir Jusupov, 41-godišnji pilot rođen u Sibiru, nije tipičan pilot. Jusupov je u svojoj karijeri pilota odradio tek tri hiljade sati leta. To je dvostruko manje sati nego je što potrebno za zapovedno mesto u kokpitu, ali to se nije pokazalo presudnim u krizi. Kao ni to što se tek nakon završenog školovanja u pravnoj struci odlučio za prekvalifikaciju i pilotsku školu završio sa odličnim uspehom. Njegove kolege opisuju ga kao smirenog, skromnog i profesionalnog.

- Bilo je i drugih opcija i dobro je što ih nismo iskoristili. Da smo se pokušali da se vratimo, ne znam šta bi se dogodilo - prokomentisao je prisilno sletanje u polje kukuruza Jusupov na konferenciji za novinare.

Požar u Sibiru je PODMETNUT! Procurile informacije koje se SKRIVAJU od javnosti!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 07.08.2019. 11:27 Požari su zahvatili površinu veličine Belgije i pokrili dimom stotine sela i gradova. Foto: Shutterstock * Požar je podmetnut * Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je prošle nedelje vojsku * Federalna šumarska agencija saopštila je da je pod vatrom 2,5 miliona hektara Rusko tužilaštvo saopštilo je da je deo velikih požara u Sibiru, koje su aktivisti za zaštitu prirode opisali kao klimatsko vanredno stanje, podmetnut u pokušaju da se prikrije nelegalna seča šume.

Novinarima je kazao da je prvo hteo da zaokrene avion, ali kad je video da se i drugi motor pokvario - znao je da je udarac u zemlju "neizbežan". Posada je donela odluku o sletanju "na stomak", bez spuštanja točkova jer je postojala opasnost da se avion prevrne i posledice su mogle biti mnogo gore.

- Pokušao sam meko da prizemljim avion, tako da je sletanje prošlo s minimalnom brzinom. Ne osećam se kao heroj, jer sam učinio ono što je bilo potrebno da bih spasao avion, putnike i posadu - kazao je je Jusupov.

Georgi Murzin, 23-godišnji kopilot dobio je licencu za pilota pre samo dve godine. Diplomirao je na Državnom univerzitetu civilnog vazduhoplovstva u Sankt Peterburgu 2017.

Mladi pilot skupio je samo 600 sati leta u trenutku kad se našao u situaciji u kojoj niko ne želi da se nađe, piše Raša tudej. Sletanje Erbasa 321 Ural erlajnsa pohvalili su mediji, ali i stručnjaci.

Dvoje mrtvih, više ranjenih, Moskva pod visokom uzbunom, zatvaraju DEO MORA!

AUTOR: Tanjug; D:K. DATUM I VREME: 08.08.2019. 19:06 - 08.08.2019. 19:13 Uzbuna! Rusija, Foto: screenshoot/Twitter Rusija je na mesec dana zatvorila za plovidbu deo Belog mora nakon današnje eksplozije raketnog motora na vojnom poligonu u blizini Arhangelska, na severu zemlje, u kojoj su dve osobe poginule, a četiri ranjene, javila je agencija Interfaks, pozivaući se na zvaničnike luke u tom gradu.

- Piloti su se sjajno snašli, jer su bili prilično nisko kada se dogodio udar ptica, a snage u motorima gotovo da nisu ni imali. Rusija ima istoriju odličnih pilota, to je zanimanje na koje su Rusi ponosni - kazao je David Laermont, urednik magazina FliajtGlobal.

Kremlj je najavio da će odlikovati "pilote - heroje".

BONUS VIDEO: Snajperista američkih Foka upucao vozača mercedesa