Arapi
Printscreen/Youtube
Arapi

Printscreen/Youtube

Arapi, Foto: Printscreen/Youtube

Civili na severoistoku Sirije pozvali su rusku vojsku da protera turske snage koje su okupirale njihova sela u Al-Hasaki.

U novom videu koji je objavio RT Arabic, vide se civili koji pozivaju Rusiju da protera snage koje podržava Turska, a koje su okupirale njihova sela u oblasti Tal Tamr u provinciji Al-Hasaka.

Sirijska vojska

Youtube/Printscreen

Sirijska vojska, Foto: Youtube/Printscreen

- Tridesetak žena i deset muškaraca iz sela Tal Tavil stajalo je pred ruskim snagama u gradu Tal Tamr, severozapadno od grada Hasaka, na severoistoku Sirije, tražeći od njih da im vrate njihova sela koja su pod kontrolom pro-turskih sirijskih frakcija - izvestio je RT Arabic.

Novinar je istakao da je "narod sreo ruskog oficira i da su mu rekli da im Turci ne dozvoljavaju da se vrate na svoja polja i u sela, a onda im je oficir obećao da će naći rešenje za njihov problem".

Sirijska vojska

Youtube/Printscreen

Sirijska vojska, Foto: Youtube/Printscreen

Pobunjenici koje podržavaju Turci preuzeli su kontrolu nad više oblasti u severozapadnoj Hasaki, nakon što su prošlog septembra pokrenuli veliku operaciju istočno od Eufrata.

Od tada, hiljade ljudi je interno raseljeno iz svojih gradova i sela, koja su sada pod kontrolom tih militanata podržanih od strane Turske.