NA ČELO RUSIJE DOLAZI PUTINOV PRIJATELJ Samo jedan čovek može biti njegov naslednik i sačuvati zemlju od nadolazećeg zla!

Ruski predsednik ga izuzetno poštuje.

Vladimir Putin
Vladimir Putin, Foto: EPA

 

* Prvi put u sedam godina, koliko je do sada proveo na čelu ministarstva odbrane, Sergej Šojgu dao je opširan intervju za ruski list "Moskovskii Komsomolets"

* U intervjuu je Šojgu govorio o "spektakularnoj reformi vojske", "velikim pobedama u Siriji" i ruskoj odbrani od hibridnih pretnji sa Zapada

* Kako navodi Mark Galeoti, jedan od najpoznatijih analitičara ruske politike, ovaj intervju se može sagledati i kao prijava za premijersku poziciju, a u budućnosti možda čak i za predsedničku fotelju

Šojgu je već nekoliko godina po rejtingu u Rusiji tik iza Putina, pa ne čudi i mogućnost da ga upravo on zameni na čelu zemlje.

Do kraja mandata ruskog predsednika ima još četiri i po godine, ali se sve češće priča o tome ko bi mogao da nasledi Vladimira Putina, kada (i ako) siđe sa funkcije 2024. godine.

Prvi put u sedam godina, koliko je do sada proveo na čelu ministarstva odbrane, Sergej Šojgu dao je opširan intervju za ruski list "Moskovskii Komsomolets".

U intervjuu je Šojgu govorio o "spektakularnoj reformi vojske", "velikim pobedama u Siriji" i ruskoj odbrani od hibridnih pretnji sa Zapada.

UKRAJINCI NA NOGAMA, MARŠIRAJU KROZ KIJEV Zelenski napravio fatalnu grešku! Rusi slave, Putin se osmehuje! (FOTO/VIDEO)

Kako navodi Mark Galeoti, jedan od najpoznatijih analitičara ruske politike, ovaj intervju se može sagledati i kao prijava za premijersku poziciju, a u budućnosti možda čak i za predsedničku fotelju.

Vladimir Putin
Vladimir Putin, Foto: Printscreen

Šojgu je već nekoliko godina po rejtingu u Rusiji tik iza Putina, pa ne čudi i mogućnost da ga upravo on zameni na čelu zemlje.

Nekoliko puta je Šojgu u intervjuu podsetio i na svoju prvu karijeru u građevinarstvu i on je ukazao na to da se ne boji da zasuče rukave i učini sve što treba.

RUSKINJA UHAPŠENA U TEHERANU! Moskva reagovala munjevito, Iranci imaju dokaze! Julija napravila najgoru moguću glupost?!

Čini se da želi da pokaže i drugačiju sliku i predstavi se kao "Sergej Graditelj", piše Galeoti.

- Zaista želim da odem u Sibir i da tamo izgradim grad, ili još bolje - dva nova grada - rekao je Šojgu u intervjuu.

Iako mnogi kritičari kažu da njegova priča o uspehu vojske Rusije ima puno rupa, Kremlj ne želi da iko osporava narativ Šojgua kao spasioca vojske.

Jurišni helikopteri Ka-52 gađali neprijateljski vojni konvoj! (VIDEO)

AUTOR: Alo/Sputnjik/V.M. DATUM I VREME: 05.10.2019. 12:01 Žestoki udari. Ruski helikopter Ka-52, Foto: TRK * Udarni helikopteri ruske avijacije Ka-52 izveli su napad na uslovni neprijateljski konvoj * Konvoj je bio sastavljen od oklopne tehnike * Vojne vežbe su održane u blizini Habarovska na Dalekom istoku Rusije Piloti helikoptera su na uslovnog neprijatelja ispalili samonavodeću reaktivnu municiju, nakon čega su na konvoj pucali i iz mitraljeza.

Galeoti navodi i kako je jedna kritika upućena Šojguu nakon intervjua dovela do povlačenja članka kolumniste u listu "Izvestija". On ocenjuje da je to zato što intervju zapravo predstavlja prijavu za posao premijera.

- Ovaj intervju bi se mogao tumačiti kao njegova prijava da nasledi Dmitrija Medvedeva na mestu premijera, pa bi, prema konvencionalnoj mudrosti, trebalo da on bude čak i potencijalni predsednički naslednik. Međutim, treba biti obazriv: Medvedev je otpisivan već mnogo puta, ali je i dalje na funkciji - kaže Galeoti.

Ipak, treba imati u vidu popularnost Šojgua, koja je mnogo veća od Medvedevljeve. Parlamentarni izbori u Rusiji bi trebalo da se održe 2021. godine.

PORTPAROL KREMLJA OBJASNIO Za Vladimira Putina je 7. oktobar važan dan! Telefon će mu se usijati, a svetski lideri će se utrkivati da što pre dođu do njega!

"Voice of America" takođe piše o mogućnosti da Šojgu bude novi ruski lider, u tekstu u kojem piše o prisnom odnosu Putina i Šojgua, koji su zajedno proveli predsednikov 67. rođendan.

Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev
Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev, Foto: EPA/Yury Kochetkov

Sajt navodi i mogućnost da Kremlj zapravo želi da ljudi misle da je Šojgu izabran za Putinovog naslednika, a da Putin i dalje razmatra da li će uopšte sići sa vlasti 2024. godine ili će možda naći neki način da i dalje ostane na čelu zemlje.

U tom slučaju Šojgu bi mogao da se zadovolji eventualnom premijerskom pozicijom koja u Putinovoj Rusiji ima daleko manju funkciju od predsedničke.

BONUS VIDEO: Rada Trajković moli Aljbina Kurtija da se pomire

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi