Sirijski Kurdistan
Youtube/Printscreen
Sirijski Kurdistan

Youtube/Printscreen

Sirijski Kurdistan, Foto: Youtube/Printscreen

 

* Turska je 9. oktobra pokrenula treću ofanzivu u Siriji

* Nosi naziv "Izvor mira" i usmerena je protiv sirijskih Kurda

* Ankara sirijske Kurde dovodi u vezu sa terorizmom i optužuje ih za pomaganje PKK-u 

Neimenovani kurdski političar apelovao je za pomoć izraelske vlade protiv turskih snaga na severu Sirije, javlja "UAWire".

Ruska vojska ušla u američku bazu, na zidu zatekli poruku koju su napisali pre nego što su pobegli: Ovo vam je od SAD! (VIDEO)

AUTOR: Sputnik; D.K. DATUM I VREME: 19.10.2019. 17:45 Ruski novinari pratili su rusku vojnu patrolu u poseti napuštenoj američkoj bazi u predgrađu Manbidža u Siriji i prikazali jedinstvene snimke koji pokazuju šta su američke trupe ostavile iza sebe tokom brzog povlačenja iz područja početkom meseca.

Pozivajući se na razgovor sa neimenovanim političarem sa "Radija izraelske vojske" ove nedelje, potonji je zamolio izraelsku vladu za pomoć, ističući da "ceo region ima da pati", ako niko ne zaustavi tursku operaciju u Siriji.

Upozorio je i na teške posledice ne samo po Bliski Istok, već i za ceo svet, ukoliko se bivši borci Islamske države, koji su pobegli zbog turske invazije, izvuku iz Sirije.

Pročitajte još:

Ranije tokom sedmice, izraelski glavni rabin David Lau pozvao je izraelskog predsednika Reuvena Rivlina da podrži sirijske Kurde u njihovoj borbi protiv turske agresije.

Kurdi hitno poslali delegaciju! Svaki sekund sada je dragocen!

AUTOR: Alo/Tanjug/V.M. DATUM I VREME: 13.10.2019. 21:33 - 13.10.2019. 21:41 To im je jedini spas. Kurdi, Foto: Printscreen/Youtube * Erdogan je duže vreme najavljivao novu, treću po redu vojnu operaciju na teritoriji Sirije * Ona je počela 9.

- Ovih dana naša srca su sa Kurdima, koji se suočavaju sa masovnim istrebljenjem - rekao je Lau.

Turska vojska je 9. oktobra pokrenula operaciju "Izvor mira". Od tada su uspeli da zauzmu nekoliko oblasti na severu Sirije, uključujući pogranični grad Tal Abiad.

BONUS VIDEO: Prikaz oklopnih vozila - "Sloboda 2019"