Ruskinja, Vladimir Putin
Printskrin
Ruskinja, Vladimir Putin

Printskrin

Ruskinja, Vladimir Putin, Foto: Printskrin

Ruskog predsednika Vladimira Putina je zbog njegove velike plate, a njenih malih primanja, kritikovala jedna siromašna stanovnica njegovog rodnog grada Sankt Peterburga.

Ta žena koja tvrdi da je invalid i da ima cerebralni edem, pitala je šefa Kremlja posle jedne svečanosti u bivšoj ruskoj carskoj prestonici kako je moguće živeti u Rusiji s mesečnim primanjima od 10.800 rubalja (oko 157 evra) koliko ona ima.

Mislim da je to vrlo teško", priznao je Putin čija je mesečna plata po zvaničnim informacijama viša od 770.000 rubalja (11.215 evra).

"Životni minimum" primanja u Rusiji je zvanično 11.300 rubalja (164 eura) za Sankt Peterburg.

"Vaša plata verovatno dostiže 800.000 rubalja", rekla je žena Putinu ispitujući ga o ceni kirije, svakodnevnim potrebama, cenama namirnica, i aludirajući da šef države u stvari ne zna kako žive ljudi, posebno siromašni.

"Predsednik nema najveću platu u zemlji", uzvratio je Putin i, rekavši da "država čini sve što može", najavio mere za povećanje socijalnih davanja i poboljšanje životnog standarda građana.

Komentari (1)

Zmaj032

21.02.2020 11:34

Ko ga je to danas u svetu briga za siromasne gradjane pa u Americi siromasni narod spava u kontejnerima i ispod mostova, sile se danas brinu da imaju sto modernije i mocnije vojno naoruzanje vode trku sa tim stvarima, pa i Rusija izmedju ostalih, to su milionski vojni budzeti, zamislite samo sta sve moze sa tim novcem da se uradi...