Su-57
Youtube/Printscreen
Su-57

Youtube/Printscreen

Su-57, Foto: Youtube/Printscreen

„Su-57 će ga lako ubiti, ako se sretnu jedan na jedan. F-35 ne zna da manevriše, on nema te sposobnosti, ali zato ima elektronsku snagu“, rekao je Tolbojev, istakavši da je protivnik „svakakve elektronike“, jer kvar u njenom radu mogu izazvati čak i solarne baklje.

Prema njegovim rečima, Su-57 je „veličanstvena letelica“. Pritom je istakao da je vreme kada su se vodile borbe jedan na jedan odavno prošlo.

Da li je Su-57 bolji od F-35?

 

„Sada nije vreme kada se borite jedan na jedan. Sve zavisi od toga ko te štiti. Sada je u toku elektronski rat. To više nije ring za dvoje, nego kompleksni pristup rešavanju taktičkih pitanja“, istakao je stručnjak.

Ruski višenamenski lovac Su-57 je avion pete generacije, stvoren uz pomoć stelt tehnologija. Lovac Su-57 je univerzalna letelica, koja sa jednakim uspehom može da rešava i zadatke sticanja nadmoći u vazduhu, kao i zadatke presretanja meta male veličine uz gađanje kopnenih ciljeva.

Avion ima sve karakteristike pete generacije — smanjenu radarsku vidljivost, sveobuhvatan pregled radarskog sistema, mogućnost integracije u jedinstveni informativni prostor operacije vazduh-zemlja, super-manevrisanje, kao i „pametnu“ pilotsku kabinu.