Ruska vojska
Shutterstock
Ruska vojska

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ruske vazduhoplovne snage primećene su danas u zapadnom delu pokrajine Idlib, dok su njihovi avioni nadletali grad Džisr al-Šughur nadomak turske granice.

Prema terenskom izveštaju iz provincije Idlib, ruske vazduhoplovne snage letele su nad oblastima pod kontrolom radikalnih militantnih grupa poput Turkestanske islamske partije (TIP), Hajat Tahrir al-Šama (HTS) i Huras al- Dina.

Ruska vojska

Shutterstock

Ruska vojska, Foto: Shutterstock

Neki opozicioni aktivisti tvrde da su ruske vazduhoplovne snage započele vazdušne napade; međutim, izvor Sirijske arapske vojske (SAA) javlja da nema zabeleženih napada.

U isto vreme, Sirijska arapska vojska pokrenula je napad na delove Idliba, ciljajući kretanja džihadista i pobunjenika i grupa podržanih od strane Turske.

Džihadisti

Shutterstock

Džihadisti, Foto: Shutterstock

Sirijska arapska vojska navodno je ciljala nekoliko oblasti južnog Idliba, uključujući mesta okupljanja militanata u mestu Al-Bara, koji je severno od Kafr Nabla.

Napetosti u Idlibu nedavno su porasle nakon što su džihadisti Huras al-Dina izvršili zasedu u kojoj je ubijeno preko 30 vojnika Sirijske arapske vojske u ravnici Al-Gab.

Komentari (1)

Oskar

27.05.2020 20:23

Pa podigli se zbog onog SU-35 danas, sto je iz Vladivostoka prebego u Enkoridz na Aljasci, dobili ameri rusku tehnologiju dzabe....