BORBENI AVION BUDUĆNOSTI Rusija pravi novu generaciju lovaca-presretača

Preduzeća „Rosteha“ su počela da rade na stvaranju nove generacije lovaca-presretača pod potencijalnim nazivom „MiG-41“, saopšteno je na sajtu korporacije.

Američki avion
ilustracija, Foto: Shutterstock

"Razvoj sledeće generacije lovaca-presretala je već počet. Projekat perspektivnog avijacionog kompleksa za daleko presretanje pod mogućim nazivom MiG-41 je u fazi konstruktorskih radova“, navedeno je u saopštenju.

Ranije je Ruska vazduhoplovna korporacija „MiG“ saopštila da će perspektivni avijacioni kompleks za daleko presretanje (PAK DP) MiG-41, koji bi trebalo da zameni MiG-31, biti u stanju da obavlja misije u svemiru.

Kako je navedeno, MiG-41 će biti apsolutno novi avion, a ne modernicija njegovog prethodnika. Takođe, koristiće potpuno nove tehnologije za rad u arktičkoj sferi, a u budućnosti će biti „prebačen u bespilotni projekat“.

S tim u vezi, američki časopis „Militari Voč“ je prošle godine spekulisao kakvi bi mogli da budu ruski borbeni avioni budućnosti. Konkretno, za MiG-41 je rečeno da će sadržati prednosti presretača MiG-25 i MiG-31 i tehnologije nove generacije. Zaključak lista je bio da će na taj način MiG-41 biti u stanju da ugrozi neprijateljske satelite.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi