Američki policajac sa tetovažom Rusije
Youtube/Printscreen
Američki policajac sa tetovažom Rusije

Youtube/Printscreen

Američki policajac sa tetovažom Rusije, Foto: Youtube/Printscreen

Fotografija američkog policajca na protestima u Hjustonu, na čijoj podlaktici se vidi tetovaža na kojoj ćiriličnim pismom piše "Rusija", uz naziv jednog ruskog grada, izazvala je burne reakcije na internetu. Policajac u uniformi istovremeno prijateljski pozdravlja Afroamerikanca koji učestvuje na protestima — za razliku od svojih kolega.

Taj momentat je zabeležio i objavio na društvenoj mreži američki novinar. Naziv grada na tetovaži ne može se tačno odrediti - vidljiv je samo kraj naziva - "ovsk".

Korisnici društvenih mreža počeli su da se šale na račun fotografije pominjući "ruski trag" na protestima koji su zadesili Ameriku.

Američki policajac sa tetovažom Rusije

Youtube/Printscreen

Američki policajac sa tetovažom Rusije, Foto: Youtube/Printscreen

U Hjustonu su ulične akcije bile prilično intenzivne – reč je o rodnom gradu Džordža Flojda. Upravo ta tragedija izazvala je talas nemira u Sjedinjenim Američkim Državama.

Priča o tetovaži već je druga vest koja ima veze sa "posebnom ulogom Rusa" u trenutnim neredima.

U utorak je vlasnik ruskog restorana "Puškin" u San Dijegu odbranio svoj lokal od huligana i demonstranata koji su protestovali u tom južnom kalifornijskom gradu. Fotografija na društvenim mrežama je bila potpisana: "Ruska mafija se brani punom parom". Sam vlasnik restorana Ajk Gazarjan je naveo da to nije tačno i da je to napisao njegov kolega od preko puta.

- Oni su videli da Rusi stoje preko puta, štite biznis i jednostavno su rešili da ih nazovu mafijom - rekao je Gazarjan.

Povodom navodnog "ruskog traga" oglasio se i ambasador Rusije Anatolij Antonov koji je kategorički odbacio sve optužbe da je Rusija na bilo koji način umešana u proteste koji se trenutno odvijaju u Americi.