Rusi zabranili Britancima ulaz u zemlju

Velika Britanije je 6. jula uvela lične sankcije za 25 građana Rusije za koje London tvrdi da su umešani u zloupotrebu ljudskih prava

Moskva
Moskva, Foto: Tanjug/AP

Rusija je uvela zabranu ulaska u zemlju za 25 zvaničnika Velike Britanije, kao odgovor na slične mere koje je Britanija preduzela ranije, saopštila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

– U odgovoru na neprijateljske akcije vlasti Velike Britanije i na osnovu principa reciprociteta, ruska strana je donela odluku da uvede lične sankcije za 25 britanskih zvaničnika kojima je zabranjen ulaz u Rusku Federaciju – navodi se u saopštenju Zaharove.

Marija Zaharova
Marija Zaharova, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

U vezi sa tim, portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova još jednom je pozvala britanske vlasti da obustave neopravdane konfrontacije sa Rusijom, prenosi TAS S.

– Svaki neprijateljski korak biće praćen neizbežnim proporcionalnim odgovorom – upozorila je Zaharova.

Velika Britanije je 6. jula uvela lične sankcije za 25 građana Rusije za koje London tvrdi da su umešani u zloupotrebu ljudskih prava.

London
London, Foto: AP Photo/Matt Dunham

Na listi se nalaze direktor ruskog Istražnog odbora Aleksandar Bastrikin, zamenik tužioca general Viktor Grin, bivši zamenik ministra unutrašnjih poslova Aleksej Aničin, sudije, istražitelji i zvaničnici iz ministarstva unutrašnjih poslova.

Za ove osobe uvedena je zabrana ulaska na teritoriju Velike Britanije i vođenja poslova u njoj, a sva njihova imovina u ovoj zemlji, ukoliko takvu poseduju, biće zamrznuta.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi