Suhoj Su-35
printscren youtube
Suhoj Su-35

printscren youtube

Suhoj Su-35, Foto: printscren youtube

Lovac se srušio u centralnom Tverskom regionu, a piloti su pronađeni u „zadovoljavajućem“ stanju nakon incidenta, saopštila je kancelarija za medije ruskog zapadnog vojnog distrikta.

Da li je u pitanju samo greška?

 

Iako iz vojske nisu mnogo otkrili o incidentu, lokalni mediji pišu da je lovac najverovatnije oboren. Preliminarni nalazi otkrivaju da je Su-30 greškom oborio drugi avion tokom vojne vežbe, rekao je anonimni izvor iz tverske hitne pomoći za agenciju Tas.

Komersant je objavio i dodatne detalje. Su-30 pogođen je automatskim topom svog modernijeg rođaka – višenamenskog lovca Su-35.

Avioni najčešće tokom vežbi i simuliranih duela nemaju bojevu municiju na sebi, ali je ovoga puta, navodno, top na Su-35 bio napunjen. Projektil je pogodio Su-30 u rep.

Komentari (3)

VV

24.09.2020 16:25

Sta je sporno? Simulacije je bila vise nego uverljiva. Vezba je uspela.

Bezgresne bacuske

24.09.2020 21:57

@VV - Ruski standardi "bezbednosti" na radu,kako su bacuske aljkave ,Cernobilj (havarija u Ukrajini na atomskoj nuklearnoj elektrani) za sta je kremlj direktno odgovarao i zataskaovao,znaci SSSR "standard".Nekazem da na zapadu nema gresaka ali kod Bacuski putnicki avioni,helikopteri padaju ko kruske!Sace rusofili da raspale s minusima ali izvolite...

tin

24.09.2020 17:46

Na zdarovlje ribjata.