Putina prozivaju zbog vile od MILIJARDU EVRA, sad se oglasio i on lično
alo.rs
Vladimir Putin
Vladimir Putin , Foto: Tanjug

Ruski predsednik Vladimir Putin demantovao je danas glasine da poseduje palatu u Gelendžiku na Crnom moru, navodeći da ta palata ne pripada ni njemu, niti nekom članu njegove porodice.

Putin je na onlajn sastanku sa studentima kazao da nije pogledao video koji je prethodnog vikenda objavio tim opozicionara Alekseja Navaljnog, pre svega zbog nedostatka vremena, i smatra da su glasine o palati korišćene za pokušaj "ispiranja mozga" Rusima.

"Nisam pogledao ceo film već samo delove koje su mi pripremili moji saradnici. Ništa od snimljenog na filmu nikada nije pripadalo meni niti ikome od moje bliske rodbine. Nikada", rekao je Putin.

Istovremeno, on je skrenuo pažnju da bilo koja imovina ove vrste ima određenu dokumentaciju i podatke o finansijskim transakcijama, i da ne može da ne ostane trag u beležničkim knjigama o tome.

U video snimku objavljenom na Jutjub kanalu Alekseja Navaljnog 19. januara prikazuje se imanje i vila kod Crnog mora. Tim Navaljnog objavio je video navodeći da je ta luksuzna "palata" izgrađena za predsednika Putina kroz komplikovanu korupcionašku šemu.

Navaljni tvrdi da Putin u svojoj rezidenciji ima hokejaški teren, bioskop, striptiz klub, kazino, podzemnu crkvu, u "moru luksuznih objekata".

Navodno, izgradnja je koštala milijardu evra i prostire se na 7.000 hektara.

Pročitajte još: