Vladimir Putin
Tanjug/AP
Vladimir Putin, Foto: Tanjug/AP

* Rusija je i pre dolaska Donalda Trampa na mesto američkog predsednika bila uvučena u unutrašnje američke političke rasprave

* Vladimir Putin govorio na plenarnoj sednici „Ruske energetske nedelje

* On je istakao da Rusija nije učinila nijedan destruktivan korak prema Sjedinjenima Američkim Državama

Rusija je i pre dolaska Donalda Trampa na mesto američkog predsednika bila uvučena u unutrašnje američke političke rasprave, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin, govoreći u na plenarnoj sednici „Ruske energetske nedelje“.

„Uvučeni smo u unutrašnju političku raspravu u Sjedinjenim Američkim Državama i pre nego što sam se upoznao sa predsednikom Trampom“, rekao je ruski predsednik.

Mala Ana se igrala u parku kada je nepoznati muškarac strpao u kombi! Čula je kako zapomaže, ali je bilo kasno! (VIDEO)

Ana se igrala na klackalici u parku, a njena majka sedela je na obližnjoj klupi Policija, Foto: Alo!/ Rajko Ristić Mala Ana se igrala u parku, kada ju je muškarac strpao u kombi: Odmah se uključio Amber alert sistem Na svim televizijama program je prekinut vešću sa slikom otete devojčice.

On je istakao da Rusija nije učinila nijedan destruktivan korak prema Sjedinjenima Američkim Državama.

Odgovarajući na pitanje o optužbama Rusije za mešanje u izborne procese u drugim zemljama, ruski predsednik je rekao da Rusija „ima dovoljno svojih problema“.

„Bavimo se rešavanjem unutrašnjih problema i pre svega smo usmereni na to“, dodao je on.

Vladimir Putin, Foto: EPA

Ruski predsednik je izrazio nadu da će se odnosi između Moskve i Vašingtona normalizovati. On je istakao da se nada da će zdrav razum i ključni interesi Sjedinjenih Američkih Država odigrati svoju ulogu i da će se odnosi Rusije i Sjedinjenih Američkih Država vratiti u normalu. „Ali istina je da toga još nema“, rekao je Putin.

„Takođe vidimo da se stav predsednika (Donalda) Trampa prema Rusiji ne menja. On želi da obnovi te odnose. Mi to pozdravljamo i koristićemo svaku priliku za realizaciju tih planova“, naveo je ruski predsednik.

​Na pitanje novinara da li Rusija planira da se meša u američke izbore 2020. godine, Putin je u šali odgovorio:

„Reći ću vam u poverenju, da, obavezno ćemo to uraditi kako bismo vas zabavili tamo kako treba. Samo nemojte to nikome da kažete. Važi?“, našalio se predsednik.

Energetska saradnja

Rusija je otvorena za konstruktivnu saradnju s drugim zemljama u energetskom sektoru, izjavio je Putin.

„Rusija poziva na saradnju. Otvoreni smo za konstruktivno partnerstvo u energetskom sektoru u interesu naše zajedničke, stabilne i predvidive budućnosti“, naglasio je Putin.

On je dodao da Rusija, čak i u uslovima nezakonitih ograničenja i neskrupuloznih metoda, pokazuje odgovoran pristup i pouzdanost na energetskom tržištu.

Pročitajte još:

„Prema rečima stručnjaka, potrošnja energenata u narednim godinama će rasti. Pre svega, u državama Azijsko-pacifičkog regiona, kao i na tradicionalnim tržištima kao što je Evropa. I ovde dolaze do izražaja pouzdanost i predvidivost isporuka“, rekao je ruski lider.

„Rad prema opštim transparentnim pravilima, oslobođenim od nelojalne konkurencije u političkoj sredini, kada se pod izmišljenim izgovorima uvode ograničenja za aktivnosti energetske kompanije i njenih partnera. Ali čak i u ovim uslovima mi pokazujemo odgovoran poslovni pristup, uključujući i u odnosima sa našim dugogodišnjim partnerima u Evropi“, zaključio je Putin.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina