Vladimir Putin
screenshoot/Youtube
Vladimir Putin

screenshoot/Youtube

Vladimir Putin, Foto: screenshoot/Youtube

 

* Neke članice će 2028. napustiti EU 

* To je predvideo ruski predsednik Vladimir Putin

* U pitanju su zemlje koje još uvek nisu dovoljno ekonomski razvijene

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da nije isključeno da i neke istočnoevropske zemlje možda razmišljaju o izlasku iz Evropske unije u narednih nekoliko godina.

Pročitajte još:

Putin je to rekao učesnicima investicionog foruma "Rusija zove" i podsetio da je nesklad unutar EU počeo zbog sistema raspodele fondova koji predviđa da se značajna podrška u iznosu od nekoliko desetina milijardi evra pruža "zemljama koje još nisu dostigle određeni nivo ekonomskog razvoja", prenosi Tas s.

Nisu normalni ako odbiju istorijski gest ruskog predsednika! Amerikanci samo vrebaju priliku

AUTOR: Alo/Sputnjik/V.M. DATUM I VREME: 16.11.2019. 23:12 Sada sve zavisi od Kijeva. Vladimir Putin, Foto: Tanjug/AP/Grigory Dukor * Odbijajući sve ponude Moskve za sklapanje novog gasnog ugovora, Kijev svojim rukama seče granu na kojoj sedi * To lako može dovesti do toga da tranzit ruskog gasa preko teritorije Ukrajine bude prekinut * To ne odgovara ni narodu Ukrajine, ni Evropi Rusija je, po svemu sudeći, spremna za takav scenario.

- Negde oko 2028. godine pojedine istočnoevropske zemlje dostići će takav nivo ekonomskog razvoja zbog čega će morati da plaćaju. Nisam siguran da tada ne bi ponovili razmišljanje Velike Britanije (o napuštanju EU) - rekao je Putin.

BONUS VIDEO: Govor predsednika Vučića na vojnom aerodromu