GOTOVO JE! SVE JE SADA GOTOVO! Putin stavio svoj potpis

Ministarstvo spoljnih poslova Azerbejdžana je danas označilo potpis Vladimira Putina, predsednika Rusije, kao garanciju da je postignuti dogovor sa Jermenijom o miru u Nagorno-Karabahu nepromenjiv, preneo je TAS S.

Putin
Putin, Foto: AP/Tanjug

"Uloga ruskog predsednika i njegov potpis u trilatelarnom sporazumu je veoma važan doprinos miru i garancija da se stvari neće vratiti na staro", saopštila je pres služba ministarstva spoljnih poslova.

O Putinovom intervjuu, u kojem je ruski predsednik govorio o završetku krize, ministarstvo spoljnih poslova je reklo da "Baku poštuje napore koje je ruska strana učinila da dođe do sporazuma u konfliktu između Jermenije i Azerbejdžana".

"Rusija je stalni član Saveta bezbednosti UN, država sa kojom se graničimo i sa kojom imamo istorijske veze. To objašnjava direktan ruski interes u jačanju sigurnostim stabilnosti i mira u oblasti južnog Kavkaza", navelo je ministarstvo spoljnih poslova.

U komentaru se navodi da Baku potpuno deli Putinov stav da je kraj krvoprolića veoma važno dostignuće u trilatelarnom sporazumu.

"Od početka sukoba azerbejdžanska strana je uvek slušala međunarodne apele na prekid vatre", dodaje se u komentaru.

Sukob je okončan 9. novembra kad su sporazum o miru potpisali Vladimir Putin, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev i premijer Jermenije Nikol Pašinjan.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi