Vladimir Putin
EPA
Vladimir Putin

EPA

Vladimir Putin, Foto: EPA

Ruski predsednik Vladimir Putin uspeo je sve ove godine da sačuva privatnost, ali se nakon razvoda često pominju njegove ljubavne veze. Navodno, sa bivšom gimnastičarkom Alinom Kabajevom (37) ima dvoje dece, a sad se šuška i da je i sa jednom čistačicom dobio vanbraćnu ćerku.

Ruski sajt Proekt, čije navode su potom preneli i svetski mediji, kaže da se ovaj podatak drži u najvećoj tajnosti. Bivša spremačica Svetlana Krivonogi je, u međuvremenu, kako navode, pod njegovim patronatom postala milionerka.

Putinova ćerka ima 17 godina i zove se Jelisaveta Vladimirovna, a plod je višegodišnje ljubavne romanse Putina i Svetlane Krivonogi, piše na sajtu.

Kako kažu, Putin i Svetlana započeli su vezu devedesetih, dok je ona bila spremačica, a on oženjeni šef FSB-a, pre nego što su se razišli negde početkom 2000-ih, nakon što se Jelisaveta rodila.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov negirao je sve navedene tvrdnje. Podsetimo, Putin je bio oženjen Ljudmilom Aleksandrovnom Očeretnajom od 1983. do 2013. godine, a smatra se da par ima dve ćerke. Jedna je plesačica Katerina Tihonova, a druga doktorka Marija Voroncova. Međutim, Putin nikada nije javno obelodanio identitet svojih ćerki.

Podaci sugerišu da je Svetlana rođena u Sankt Peterburgu 1975. godine. Tokom kasnih 90-ih radila je kao spremačica u prodavnici u blizini svoje kuće, dok je studirala na Univerzitetu za ekonomiju i finansije, na Odeljenju za međunarodne ekonomske odnose. Diplomirala je 2000. godine, a ubrzo potom se sa majkom iz stana preselila na elitno Kameno ostrvo kod Sankt Peterburga.

Otprilike u isto vreme smatra se da je postala vlasnica vrednih deonica, posebno onih u Banci Rusije. Tri godine kasnije, Svetlana je rodila ćerku Jelisavetu, u čijoj krštenici nije navedeno ime oca.

Dva izvora bliska Svetlani rekla su da je Putin bio njen misteriozni dobrotvor.

Svetlana sada uživa u svojoj kući u Sankt Peterburgu, kao i na imanjima u Sočiju i Moskvi, čija se ukupna vrednost procenjuje na 11 miliona dolara. Takođe se smatra da je vlasnik većinskog udela u još nekoliko velikih kompanija. Prema Proektu, ćerka Jelisaveta koristi lažno prezime i pod tim imenom ima nekoliko profila na društvenim mrežama.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov negirao je sve navedene tvrdnje.

Podsetimo, Putin je bio oženjen Ljudmilom Aleksandrovnom Očeretnajom od 1983. do 2013. godine, a smatra se da par ima dve ćerke. Jedna je plesačica Katerina Tihonova, a druga doktorka Marija Voroncova. Međutim, Putin nikada nije javno obelodanio identitet svojih ćerki.

Pročitajte još: