"ZNAO JE ŠTA SE DOGAĐA" Putin konačno progovorio, sada je jasno zašto je smenio najvernijeg radnika

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio da, kada je razmišljao o kandidatima za novog premijera Rusije, Mihail Mišustin nije bio na listi.

Medvedev i Putin
Medvedev i Putin, Foto: AP Ekaterina Shtukina

"Niko sem mene nije spomenuo Mišustina", rekao je Putin u intervjuu za Tass i dodao da je izbor Mišustina bio njegova lična odluka.

Kao razloge zbog kojih se odlučio za njega, Putin je naveo lične osobine i profesionalne veštine, ali i rezultate koje je postigao dok je obavljao dužnost šefa Savezne poreske službe.

"Praktičan čovek koji veoma dobro razume šta treba da se uradi i koji zna kako to da uradi. Koji to radi i postiže rezultate", rekao je Putin.

Putin je u intervjuu otkrio i da je unapred obavestio prethodnog premijera Dmitrija Medvedeva o ostavci vlade.

"Uživali smo u vrlo iskrenim, kolegijalnim, prijateljskim odnosima sa Dmitrijem Anatolievičem dugi niz godina. Nemamo nikakve tajne jedni od drugih. Tako da smo s njim razgovarali o ovom pitanju. Ranije smo razgovarali o tome i on je znao šta se događa", rekao je Putin.

Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev
Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev, Foto: EPA/Yury Kochetkov

On je odbacio spekulacije da smena vlade izgleda kao specijalna operacija i rekao da je do rekonstrukcije vlade došlo brzo jer "Rusija nije Belgija da može da bude celu godinu bez vlade".

Govoreći o novoj vladi, Putin je rekao da su svi njeni članovi kompetentni, dobro informisani i da znaju da rade svoj posao.

Kako je rekao, mnogi od njih su radili na nacionalnim projektima ranije i potpuno su upućeni u njih.

Prilikom formiranja novog kabineta, poslušao je savete premijera Mišustina i dodao da prilikom njihovog izbora nije vodio računa o popularnosti kandidata.

"Kriterijum su bile njihove pšrofesionalne kvalifikacije. Uvažavao sam mišljenje Mišustina. Kada sam u vezi nekih kandidata imao sumnje, ali Mišustin bi mi dokazao da je ta osoba najbolja za taj posao. Složio sam se sa njim jer na kraju krajeva, on formira svoj tim", rekao je Putin.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi