Ruski restoran u San Dijegu
Youtube/Printscreen
Ruski restoran u San Dijegu

Youtube/Printscreen

Ruski restoran u San Dijegu, Foto: Youtube/Printscreen

Vlasnik restorana sa ruskom kuhinjom u američkom gradu San Dijego (država Kalifornija) planira da do poslednje kapi krvi štiti svoj biznis od pljačkaša koji su postali vrlo aktivni tokom nereda koji su poslednjih dana zahvatili SAD, rekao je vlasnik restorana "Puškin" Ajk Gazarjan.

Vlasnik ruskog restorana „Puškin“ u San Dijegu odbranio je juče svoj lokal od huligana i demonstranata koji su protestovali u tom južnom kalifornijskom gradu.

- Prirodno, moji prijatelji su nam došli u pomoć. Zaštitili restoran, pokazali da ovo mesto štiti lokalno stanovništvo i da ne treba da nam prilaze - rekao je vlasnik.

On je naglasio da su zaštitnici restorana koji su nosili oružje bili unutar zgrade, iza stakla. Demonstranti su to primetili i brzo prolazili.

Ruska mafija ili šala?

Fotografija na društvenim mrežama je bila potpisama: "Ruska mafija se brani punom parom". Sam Gazarjan je naveo da to nije tačno, i da je to napisao njegov kolega od preko puta.

- Oni su videli da Rusi stoje preko puta, štite biznis i jednostavno su rešili da ih nazovu mafijom - rekao je vlasnik restorana.

On je naglasio da nema nameru da zakucava prozore svog restorana niti da stavlja rešetke, kao što to radi većina drugih preduzeća i prodavnica koji se nalaze na meti pljačkaša.

- Za mene je to stvar principa. Mi ćemo i dalje pružati otpor. Bićemo pažljivi, ali ćemo se štititi. Mislim da to svi treba da rade - rekao je on.

Na pitanje, da li su zaštitnici "Puškina" spremni da priđu u pomoć drugim ruskom ruskom biznisu, Gazajan je odgovorio potvrdno.

- Za sada niko nije tražio pomoć, ali ćemo to uraditi - ukazao je on. On navodi da, po njegovim rečima, pred vlasnicima stoji realna pretnja, jer mnogi demosntranti nose oružje.