korona virus
EPA
korona virus

EPA

korona virus, Foto: EPA

- Vidimo da su svi zdravstveni sistemi pod stresom po broju proizvedenih potrošnih materijala. To su lična zaštitna oprema i uređaji za mehaničku ventilaciju - rekao je.

U vezi s tim je počela "mobilizacija". Prioritetni zadatak, on je nazvao merama, stvorenim da zaštite celokupni zdravstveni sistem, a ne da ga testiraju "na snagu".

Ministar je naglasio da je potrebno očuvati sistem pružanja i hitne i planirane medicinske nege.

Prema Muraškovu, dodatnih 94500 kreveta za pacijente sa koronavirusom sada je opremljeno u zemlji, te "postoji mogućnost da se taj broj pojača".

korona virus

EPA

korona virus, Foto: EPA

- Postoje jasno verifikovani podaci o broju ventilatora, procenat kreveta za oživljavanje treba da bude najmanje 30% od ukupnog broja, kreveti treba da budu 70% opremljeni kiseonikom. I, u skladu sa tim, snabdevanje lekovima i tako dalje - rekao je.

Sve to rade pod nadzorom nadzornog organa i regionalnih izvršnih organa, uveren je Muraško.

Prema podacima od 10. aprila, u Rusiji je zabeleženo 11.917 slučajeva koronavirusne infekcije u 82 regiona, a dnevni porast iznosio je 1786 ljudi (+ 17,6%).

U svim regionima su mesta za takve pacijente hitno opremljena i raspoređeno osoblje, za to se dodeljuju dodatna sredstva iz saveznog budžeta.

Predsednik Vladimir Putin naredio je i dodelu privremenih mesečnih naknada medicinskom osoblju, uključujući ekipe hitne pomoći koje rade sa takvim pacijentima.

Komentari (1)

Alex

11.04.2020 10:33

Svaka casta predsedniku Vucicu za sve sto je ucinio za Srbiju i njen narod.Bori se za svakog coveka, a napadaju ga lopovi i profiteri koji su sve rasprodali i unistili.Sve najbolje zelim predsedniku Vucicu i njegovoj porodici.