Vladimir Putin na kongresu ruske dijaspore
alo.rs
Vladimir Putin

Tanjug/AP

Vladimir Putin, Foto: Tanjug/AP

On je naveo da je na sastanku, pored drugih pitanja, bilo reči o razvoju odnosa s Rusijom.

Šef države je detaljno govorio članovima vlade o čemu je nedavno u Sankt Peterburgu razgovarao s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i naložio da se ubrza rad na usaglašavanju odredbi obnovljenog programa dejstava.

- Svi prvobitni rokovi koji su bili utvrđeni, treba da se poštuju. Vlada, bukvalno, upravo sada počinje da obrađuje sa svojim kolegama sva za sada neusaglašena pitanja o produbljivanju integracije s Ruskom Federacijom - naveo je Sergej Rumas.

Pročitajte još:

Premijer je dodao da je ostalo da se usaglasi još nekoliko pitanja u vezi s programom dejstava, a nakon toga bi trebalo da bude izrađen plan po sektorima, koji će u novembru biti predstavljen šefovima dveju država.

Aleksandar Lukašenko

Profimedia

Aleksandar Lukašenko, Foto: Profimedia

Dogovor o stvaranju Savezne države Rusije i Belorusije potpisan je 8. decembra 1999. godine. Moskva je ranije saopštila da tema integracije Rusije i Belorusije ne predviđa bilo kakvo prisajedinjenje država, već da je reč o širenju savezničkih odnosa.

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je sredinom jula s predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom u Sankt Peterburgu o daljem razvijanju integracije.

Putin je tom prilikom naveo da je s Lukašenkom analizirao sve što je učinjeno u okviru Saveznog dogovora, kao i razloge zbog kojih određena pitanja još nisu rešena. Ruski lider je, takođe, istakao da je Belorusija najbliži strateški partner Rusije.

BONUS VIDEO: Pitali smo građane šta misle o Borisu Džonsonu - jedan odgovor je HIT

 

 

Komentari (3)

saja

03.08.2019 00:10

Da nije Rusa već nas nebi bilo.

SUPERBALKAN

03.08.2019 00:42

Treba nam SUPERBALKAN ... ne " divlji istok".

Ne ...

03.08.2019 09:45

ne, ne rusi .... protiv