Vladimir Putin
Tanjug/AP
Vladimir Putin

Tanjug/AP

Vladimir Putin, Foto: Tanjug/AP

Aktuelni ruski predsednik Vladimir Putin izuzetno se ponosi činjenicom da u najvećem delu ruskog društva uživa visok stepen poverenja.

No, kako zbog pređašnjih protesta na ulicama Moskve, tako i zbog izmenjenih okolnosti u regionu, čini se da mu izmiče nezvanična titula najpopularnijeg političara na prostorima nekadašnjeg SSSR-a.

Pročitajte još:

Kako prenosi svetski mediji, predsednik Ukrajine, Volodimir Zelenski uspeo je da zaseni nekadašnjeg agenta KGB- a i oduzme mu laskavo priznanje.

Iako je ukrajinska adminstracija još uvek nova, a Zalenski i dalje na svom političkom "medenom mesecu", podaci govore da nekadašnji komičar uspeva da zadrži simpatije građana.

Vlodimir Zelenski

Youtube Printscreen

Vlodimir Zelenski, Foto: Youtube Printscreen

Sa druge strane, Vladimir Putin, znatno stariji od Zelenskog, ima i duži radni staž. Iza njega su dve decenije upravljanja zemljom. Ekonomska ekspanzija defnitivno nije sredstvo za pridobijanje masa na koje ruski predsednik trenutno može da računa, a u skladu sa tim ne može da se osloni ni na preteranu potrošnju kako bi privoleo građane da budu na njegovoj strani.

Poslednji put kada je njegova popularnost naglo opala, Vladimir Putin je odigrao na kartu aneksije Krima, te je gotovo preko noći povratio izgubljene simpatije svojih sunarodnika.

Vlodimir Zelenski

Youtube Printscreen

Vlodimir Zelenski, Foto: Youtube Printscreen

Iako je Zelenski na dobrom putu da prevaziđe ruskog kolegu, "Blumberg" konstatuje da će mu biti potrebno mnogo vremena i truda kako bi postigao rejting koji je Putin imao te 2014. godine.

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista