VENCI I CRVENI KARANFILI Ovo je danas najtužnija povorka, sahranjeno 14 junaka, cela zemlja im se klanja!

Sahrana mornara koji su poginuli u podmornici u Barencovom moru održana je danas na Serafimovskom groblju u Sankt Peterburgu i bila je zatvorena za javnost.

Sahrana mornara
Sahrana mornara, Foto: Tanjug/AP

Na sahranu su došli pripadnici komande ruske mornarice sa crvenim karanfilima u rukama i porodice žrtava s vencima, a sahrana je počela opelom, prenosi Sputnjik.

S mornarima su se oprostili članovi porodica i prijatelji, a na groblje su došli i zvaničnici, među kojima su bili i glavni komandant ruske mornarice Nikolaj Jevmenov, zamenik ministra odbrane i načelnik Glavne vojno-političke uprave Oružanih snaga Andrej Kartapolov, v. d. gubernatora Peterburga Aleksandar Beglov i predstavnici gradskog parlamenta i vlade.

Sahrana mornara
Sahrana mornara, Foto: Tanjug/AP

Kako se navodi, ranije je odlučeno da će svih 14 podmorničara biti sahranjeni u Sankt Peterburgu, pored memorijalnog spomenika poginulima u podmornici "Kursk".

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je 1. jula u ruskoj naučno-istraživačkoj podmornici došlo do požara koji je odneo živote 14 mornara.

Istražni komitet Rusije je počeo proveru u vezi sa svim okolnostima pogibije mornara, koji su se bavili proučavanjem hidrosfere.

Nakon izbijanja požara, prvi je, iz odeljenja zahvacćenog požarom, evakuisan civilni predstavnik industrije, posle čega je iza njega zatvoren otvor, kako bi se sprečilo dalje širenje požara.

Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je da se posada posthumno odlikuje državnim nagradama.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi