AMERI, ČUVAJTE SE RUSKOG TORNADA! Opasniji je od svih vaših! Uništava sve pred sobom, ni kamen na kamenu ne ostaje! (VIDEO)

Bez premca!

Ruska vojska
Ruska vojska, Foto: Youtube/Printscreen

 

Rusija će na međunarodno tržište lansirati najnoviji višecevni bacač raketa 9K515 "Tornado S", a njegove glavne prednosti su visoka preciznost, domet i povećana snaga municije, po čemu on značajno prevazilazi svog prethodnika — sovjetski sistem "smerč", saopštio je direktor proizvodnje državne korporacije "Rosteh" Sergej Abramov.

Kinezi kreću u tešku misiju, niko nije slutio da će otići tako daleko!

AUTOR: Alo/Sputnjik/V.M. DATUM I VREME: 30.08.2019. 18:18 Nisu otkrili detalje, ali nešto moraju da urade. Kineska vojska, Foto: Youtube/Printscreen * Kina je spremna da posreduje u rešavanju sukoba između Ukrajine i Donbasa * Donbas se sastoji od samoproklamovanih DNR i LNR * Sukob na istoku Ukrajine traje od 2014.

RUSKI SUHOJ, A NA NJEMU TURSKI BARJAK! Erdogan nastavlja da tera inat Americi! Novom porukom uzdrmao Vašington! (VIDEO)

Prema rečima Abramova, glavna prednost sistema "Tornado S" je korišćenje novih raketa kalibra 300 milimetara sa dometom do 120 kilometara. Sistem "Tornado S" predviđen je za uništavanje oklopnih vozila, ljudstva, inženjerskih objekata, aerodroma, komandnih punktova, artiljerijskih i raketnih jedinica protivnika.

- Pored toga, sistem je sposoban da uništi motorizovane pešadijske i tenkovske jedinice, komandne punktove, sredstva protivvazdušne i protivraketne odbrane, sredstva za komunikaciju, kao i avione i helikoptere na pistama - navodi se u saopštenju "Rosteha".

Veliki skandal u Pragu! Nepromišljeni incident Čehe može puno da košta!

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije uputilo je protestnu notu Ambasadi Češke u Moskvi.

Novi sistem je projektovalo tulsko Naučno-proizvodno udruženje "Splav", koje je deo koncerna "Tehmaš", dok se serijska proizvodnja borbenih vozila i mašina za transport municije odvija u permskoj kompaniji koja ulazi u sastav udruženja "Splav".

RUSI GUTAJU KNEDLE! ZMAJ JE POLETEO VISOKO! Kinezi kreću u tešku misiju, niko nije slutio da će otići tako daleko!

"Tornado S" je modernizovana verzija sovjetskog bacača raketa "smerč", koji je razvijen u drugoj polovini osamdesetih godina prošlog veka. Godine 2015. najnoviji ruski bacač raketa je prošao državno testiranje, a sledeće godine uvršten je u sastav naoružanja ruske vojske.

Početkom 2019. godine Oružane snage Rusije dobile su prvi brigadni komplet raketnog sistema "Tornado S", a u aprilu je sistem korišćen tokom vojnih vežbi na poligonu Kapustin Jar u Astrahanskoj oblasti.

KREMLJ NA NOGAMA Putinu se niko ne može suprotstaviti! Izustio je rečenicu koja odzvanja Rusijom!

- "Tornado S" je u potpunosti u skladu sa osnovnim tendencijama savremenog ratovanja - tvrdi proizvođač sistema. Inženjeri su se fokusirali na povećanje automatizacije procesa upravljanja. Vojska je dobila mogućnost da upravlja gađanjem divizije i da istovremeno koristi podatke o novim ciljevima.

Ruska vojna moć ne ogleda se samo u raketama i moćnim avionima šeste generacije! Ovo "malo" čudo vas možda BAŠ SADA posmatra sa 6.000 metara! (VIDEO)

AUTOR: Alo/Sputnjik/V.M. DATUM I VREME: 23.08.2019. 07:10 Novo oružje u Putinovim rukama! Ruski izviđački dron, Foto: Youtube/Printscreen Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je video-snimak prvog leta bespilotne letelice za izviđanje "Forpost R". Dron predstavlja potpuno obnovljenu modifikaciju kompleksa "Forpost", licencirane kopije izraelskog drona "IAI Searcher Mk II".

Prema rečima glavnog urednika časopisa "Arsenal otečestva" Viktora Murahovskog, važna prednost sistema "Tornado S" je u tome što artiljerija može da vrši proračune, neophodne za napad, sa bilo koje pozicije. Štaviše, aktiviranje sistema na terenu traje nekoliko minuta.

UKRAJINCI ZAPEČATILI SUDBINU RUSKOG NOVINARA Optužen je za veleizdaju! Putin i Rusija na nogama! Neće se na tome završiti (FOTO)

- Svaki samohodni sistem faktički radi nezavisno — ne zahteva eksterne podatke kao što su balistički, navigacioni i drugi parametri. U tom slučaju, priprema traje veoma kratko. To takođe omogućava da se izvrši povlačenje i premeštanje na druge položaje - istakao je stručnjak.

"Tornado S" značajno prevazilazi sovjetski "smerč" kada je reč o dometu. Najnoviji sistem može da pogodi cilj na udaljenosti do 120 kilometara, dok "smerč" ima domet od 70 do 90 kilometara. Ta karakteristika je poboljšana zahvaljujući razvoju nove parčadne i višenamenske municije.

POTPUNI HIT! PUTIN I ERDOGAN LIZALI SLADOLEDE Jedan platio i častio, a drugi se isprepadao na smrt?! Naočare za sunce mnogo toga sakrile! (VIDEO)

Generalni direktor "Tehmaša" Vladimir Lepin saopštio je da su savremene granate sposobne da izvršavaju širok spektar zadataka, zbog čega je "Tornado S" visokoprecizno oružje. Prema njegovim rečima, svaka od 12 vrsta municije višecevnog bacača raketa može da dobije pojedinačne podatke o misiji.

Nije više mogao da ćuti! Šta se to dešava na Kavkazu?!

AUTOR: Alo/Srna/V.M. DATUM I VREME: 31.08.2019. 20:07 Morao je da kaže. Vladimir Putin, Foto: EPA-EFE/ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNI Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je da će posetiti Čečeniju kako bi se lično uverio u uspešan razvoj ovog regiona. KREMLJ NA NOGAMA Putinu se niko ne može suprotstaviti! Izustio je rečenicu koja odzvanja Rusijom!

Navođena municija koju koristi sistem "Tornado S" koristi navigacioni sistem "Glonas", zahvaljujući kojem je značajno povećana preciznost. Međutim, ruski najnoviji višecevni bacač raketa mogao bi da funkcioniše i bez tog sistema. Stručnjaci udruženja "Splav" razradili su specijalni projektil 9M534, koji u ciljno područje dostavlja bespilotna letelica "tipčak". Dron je neophodan kako bi preneo koordinate ciljeva sistemu "Tornado S".

- Tipični ciljevi su, na primer, kontrolni punktovi. Često se nalaze na ogromnoj teritoriji od nekoliko hektara. Površina na koju će biti ispaljena municije sistema "Tornado S" programira se za vreme paljbe - pojasnio je Murahovski.

U fabrici "Motovilihinski zavod", koja se bavi proizvodnjom sistema, "Tornado S" naziva se izuzetno moćnim oružjem. Prema mišljenju generalnog konstruktora preduzeća Vitalija Homjonoka, destruktivnu snagu ruskog višecevnog bacača raketa nadmašuju samo nuklearne bojeve glave.

NA POMOLU ISTORIJSKI DOGOVOR! Posle S-400, Putin Erdoganu prodaje još jedno moćno oružje?! Ameri definitivno ostaju bez svog najvećeg saveznika! (VIDEO)

- "Tornado S" do cilja doprema nekoliko tona eksplozivne supstance, a rafalna paljba pokriva površinu od 67,6 hektara, gde praktično ne ostaje ništa što bi se moglo suprotstaviti - izjavio je ranije Homjonok.

Vojni stručnjak Jurij Knutov je ocenio da Rusiju trenutno ništa ne sprečava da opremi sopstvene jedinice i strane oružane snage sistemima "Tornado S". Prema njegovim rečima, ruski sistem bi mogao da postane veoma popularan na stranom tržištu.

ŽESTOK ODGOVOR IZ KREMLJA! Putinovo naređenje smesta izvršeno! Ruska vojska regovala! Dosta je bilo!

- Višecevni bacač raketa velikog kalibra i dugog dometa je rasprostranjen artiljerijski sistem u mnogim vojskama sveta. S obzirom na njihovu ogromnu moć, takvi sistemi se mogu nazivati oružjem zadržavanja, jer bi neprijatelj pretrpeo ogromne posledice čak i nakon jedne rafalne paljbe. Stoga je potencijalno tržište za ruski sistem prilično veliko. Verovatno se u prvom redu radi o zemljama Bliskog istoka i Istočne Azije - objasnio je Knutov.

Zna se šta štiti nebo iznad Rusije, a ova zver će čuvati zaštitnike! (VIDEO)

AUTOR: Alo/AMN/V.M. DATUM I VREME: 31.08.2019. 19:31 Rusi za sve imaju odgovor. Vladimir Putin sa Noćnim Vukovima, Foto: printskrin Ruska grupa za radio-elektronske tehnologije (KRET) održava državna ispitivanja sistema elektronskog ratovanja nove generacije, izjavio je savetnik prvog zamenika generalnog direktora KRET-a Vladimir Mihejev na međunarodnom aeromitingu MAKS-2019 u četvrtak.

Trenutno, jedan od najvećih kupaca ruskog višecevnog bacača raketa je Delhi. Indijska vojska uglavnom koristi sisteme "smerč". U poslednje vreme Moskva i Delhi razgovaraju o planovima za stvaranje zajedničkog preduzeća za proizvodnju granata.

STIGLI RUSI, BIĆE BELAJA?! Opkolili tursku vojnu osmatračnicu! Turci spustili zastavu, ćute kao miševi! Nešto se opasno kuva! (FOTO/VIDEO)

- Treba imati u vidu da će se naša zemlja suočiti sa ozbiljnom konkurencijom na inostranom tržištu. Najverovatnije se neće moći izbeći rivalstvo sa savezničkom Belorusijom, Izraelom i SAD. Međutim, "Tornado S" po mnogim karakteristikama prevazilazi strane pandane.

- Pored toga, tradicionalna prednost ruskog oružja je prihvatljiva cena i spremnost Rusije da deli proizvodne tehnologije - zaključio je Knutov.

POGINUO RUSKI VOJNIK! Viteški se borio do smrti! Takvog heroja Putin i Rusija nikada neće zaboraviti!

POLITIČKI POTRESI UZDRMALI SVET! Tramp izneo Putinu ponudu koja se ne odbija! U sve upleten i Makron!

NAREĐENJE STIGLO IZ KREMLJA! Podmornice izašle na površinu, lansirane balističke rakete sa bojevim glavama!

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi