PUTIN ŠALJE SVOG SPECIJALCA ALEKSANDRA U SRBIJU! On je njegova zver i čovek Kremlja za teške stvari!

Bocan Harčenko je jedan od najboljih stručnjaka Rusije za region Balkana, a njegovi saradnici ga opisuju kao vrhunskog profesionalca, blagog, staloženog, ali odlučnog, sa velikom radnom energijom

Vladimir Putin
Vladimir Putin, Foto: Tanjug/Pavel Golovkin

Aktuelnog ambasadora Rusije, Aleksandra Čepurina, odlukom predsednika Rusije Vladimira Vladimiroviča Putina zameniće Aleksandar Bocan Harčenko, koji važi za najboljeg poznavaoca balkanskog regiona i eksperta za rešavanje problema.

Ime ovog predstavnika Rusije poznato je na međunarodnoj političkoj sceni, pogotovo kad je reč o naporima da se reši budući status južne srpske pokrajine, jer je taj diplomata od početka svoje karijere uključen u diplomatske procese koji su pratili raspad bivše Jugoslavije.

Bocan Harčenko je jedan od najboljih stručnjaka Rusije za region Balkana, a njegovi saradnici ga opisuju kao vrhunskog profesionalca, blagog, staloženog, ali odlučnog, sa velikom radnom energijom.

Reč je o karijernom diplomati, koji je ranije bio na dužnosti specijalnog predstavnika ruskog ministarstva spoljnih poslova za Balkan i učestvovao je u radu Saveta za implementaciju mira koji je pratio ispunjavanje Dejtonskog sporazuma.

Bio je i šef Odseka za zemlje bivše Jugoslavije, a potom i zamenik direktora u odeljenjima za Evropu.

OPŠTE RASULO U VAŠINGTONU Žešća PANIKA u hodnicima Pentagona! Putin nadogradio MOĆNOG UBICU! Leteća tvrđava je spremna da NAPADNE! (VIDEO)

Bocan Harčenko je bio dugogodišnji predstavnik Rusije u Kontakt grupi i, uz diplomate SAD i EU, predstavnik u posredničkoj trojci za rešavanje pitanja statusa Kosova i Metohije.

Takođe, bio je član ruske delegacije na Dejtonskim mirovnim pregovorima i mirovnoj konferenciji o BiH u Parizu, a učestvovao je i na brojnim međunarodnim forumima u okviru Kontakt grupe i OEBS.

Kada je visoki predstavnik međunarodne zajednice Valentin Incko najavio je da će uraditi sve što je u njegovoj moći da spreči referendum koji je raspisan u Republici Srpskoj 2011. godine, predsednik RS Milorad Dodik pozvao je u pomoć upravo Bocan Harčenka, koji je obećao da neće podržati Inckov izveštaj.

Bocan Harčenko je tada rekao da srpski referendum ne krši mirovni sporazum, a da međunarodni administrator nemaju razloga da ga zabrane.

- Ako to urade, neće olakšati trenutne tenzije, već će ih produbiti - rekao je tada on.

PUTIN UPOZORIO PLANETU U toku je trka sa vremenom! Rusija čini sve... Država koja prva učini dođe do OVOG ORUŽJA, postaće VLADAR SVETA!

Početkom prošle godine Bocan Harčenko rekao je da je Rusija u kontaktu sa Beogradom zbog pogoršanja situacije između Srbije i Kosova.

Istakao je da je saradnja sa Beogradom vrlo intenzivna i u onome "što se tiče borbe protiv pokušaja da se Kosovo ugura u međunarodne organizacije. "Ali 'prva violina' u ovoj situaciji pripada Beogradu, a mi podržavamo njegove napore", rekao je ruski diplomata.

On je imao i svoj stav oko održavanja referenduma o članstvu u NATO u Crnoj Gori. On je tada rekao da izbegavanje vlasti Crne Gore da održi referendum govori o njihovoj nesigurnosti u njegove rezultate.

- To što rukovodstvo Crne Gore izbegava referendum već samo po sebi pokazuje nesigurnost u njegove rezultate. Sprovedene su ankete, i njihovi rezultati su ugrubo pola-pola. A ako referendum pokaže takav rezultat, kako onda može da se prevali preko jezika i kaže da je većina za ulazak u NATO? Po mom mišljenju, takva podeljenost javnog mnjenja bi trebalo da obeshrabri užurbano rešavanje ovog pitanja - rekao je ruski diplomata.

NOKAUT IZ MOSKVE Rusija se vraća na tron! Evropa poklekla pod pritiskom! Doneta odluka!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi