"BAZA DOKAZA IZAZIVA OZBILJNE SUMNJE" Oglasila se Rusija nakon izricanja presude Radovanu Karadžiću!

Sažetak objavljen na sajtu pokazuje ozbiljne nedoslednosti koje su od samog početka primetne na suđenju Karadžiću - naglasilo je Ministarstvo u saopštenju, prenosi TAS S.

Radovan Karadžić
Radovan Karadžić, Foto: AP

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ocenilo je danas da je suđenje prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, koji je osuđen na doživotnu kaznu zatvora, pokazalo pristrasnost i politizaciju Međunarodnog mehanizma za krivične tribunale u Hagu (Haškog tribulana za ratne zločine).

- Sažetak objavljen na sajtu pokazuje ozbiljne nedoslednosti koje su od samog početka primetne na suđenju Karadžiću. Baza dokaza izaziva ozbiljne sumnje - naglasilo je Ministarstvo u saopštenju, prenosi TAS S.

Kako se dodaje, Mehanizam je nasledio nedostatke Tribunala za bivšu Jugoslaviju i odlučio da ignoriše ove okolnosti, slepo prateći svoju antisrpsku agendu čime je još jednom pokazao pristrasnost i politizaciju tandema Tribunal-Rezidualni mehanizam.

Tokom zasedanja Rezidualnog mehanizma za krivične sudove o Karadžiću, svesno su izbačene nezakonite akcije zemalja NATO-a tokom vojnih operacija na prostoru bivše Jugoslavije, navodi Ministarstvo.

Dodaje se i da haško pravosuđe nije pokazalo pravo raspoloženje za otkrivanje brojnih zločina komandanata Bošnjaka i kosovskih Albanaca.

Radovan Karadžić
Radovan Karadžić, Foto: AP

- Namerno su izbačene protivpravne radnje zemalja NATO tokom vojnih operacija u bivšoj Jugoslaviji. Iako je dobro poznato da su razmere civilnih žrtava i uništavanje civilne infrastrukture kao posledica tih akcija, ukljucujući kontaminaciju značajnih područja osiromašenim uranijumom, veoma značajni - saopštilo je rusko Ministarstvo.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi