NEK SE SPREME NEPRIJATELJI! Nova ruska zver gađa dve mete istovremeno, a evo šta još mogu PUTINOVE UBICE

Helikopter može da leti u "složenim meteorološkim uslovima" i koristi moderno raketno naoružanje po principu "ispali i zaboravi".

Borbeni helikopter, Rusija
Borbeni helikopter, Rusija , Foto: Printskrin/Youtube

 

Najnoviji ruski helikopter Mil Mi-28NM može da napadne dve mete u isto vreme, izjavio je zamenik komandanta ruskog vazduhoplovstva Sergej Dronov.

Dronov je objasnio da helikopter može da leti u "složenim meteorološkim uslovima" i koristi moderno raketno naoružanje po principu "ispali i zaboravi",

PROLAZNICI GA PREBILI! Trčao s nožem po ulici i vikao "Alahu Ekber, pucajte u mene", policija našla TELO ŽENE!

Sem toga, ima poboljšano uočavanje ciljeva na kopnu i vazduhu, rekao je on u intervjuu listu "Krasnaja Zvezda".

Izvršni direktor ruskog proizvođača helikoptera Andrei Boginski izjavio je krajem juna da je šest helikoptera Mi-28NM trebalo da stignu u ruske vazduhoplovne snage 2020. godine.

 

Mi-28NM je modernizovana verzija helikoptera Mi-28N "Noćni lovac". Pokreću ga motori Klimov VK-2500P-01/PS . Mi-28NM će dobiti novi panoramski HUD, novi HMD na pilotskoj kacigi, radar N025E koji se montira iznad glavnog rotora koji omogućava pregled situacije od 360 stepeni, novi sistem upravljanja vatrom sa elementima veštačke inteligencije a moći će da koristi precizno naoružanje poput raketa Izdelije 305 čiji domet prema pretpostavkama iznosi 25 kilometara.

 Zamenik ruskog ministra obrane Aleksej Krivoručko je rekao na odbrambenom sajmu „Armija-2019“ da je Ministarstvo odbrane potpisalo ugovor sa Ruskom helikopterskom grupom o isporuci 98 helikoptera Mi-28NM.

 Mi-28NM je modernizovana verzija helikoptera Mi-28N "Noćni lovac2. Helikopter je predviđen da napada oklop, izvršava misije izviđanja i misije navođenja artiljerije i obeležavanja ciljeva.

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi