Rus
Youtube/Printscreen
Rus

Youtube/Printscreen

Rus, Foto: Youtube/Printscreen

Na snimku koji je snimio "Life", šokirani policajci gledali su kako Leonid Grejser (18) izlazi iz staklenog zatvora u okviru sudnice i ulazi u krovni prostor iznad njega. On je probio plafon i krenuo da ulazi u njega. Ali dok je pokušavao da uđe u plafon, povukla su ga tri naoružana policajca koja su ga tukla palicama i zgrabila za noge.

- Imam ga! - vikala je jedna policajka koja se uhvatila za Grejserove noge. Grejser, obučen u trenerku, ostao je bez njenog donjeg dela u toku pokušaja bekstva. Na kraju su uspeli da ga svuku dole dok je on vikao:"Pomozite mi!".

Grejser je vraćen u stakleni zatvor, a sudnicu je ispunio veći broj policajaca i čuvara.

Video koji je postao viralan, prenesen je na Lifenews, ruskom sajtu, ali nije jasno ko ga je napravio.

Grejser je optužen da je na smrt izbo svoju sestru Arijadu Korol (21), verovatno dok je bio pod uticajem moćnih sintetičkih droga koje su navodno nađene na mestu događaja. Inače, on je najpre tvrdio da je ubio sestru jer ga je "đavo naterao da to uradi".

Očevici su rekli da se on pre dolaska policije skinuo i crtao čudne simbole po svom telu i glavi pomoću sestrine krvi, piše "Dejli mejl". Oni tvrde da je Grejser tražio da ga "oslobode sotone". Kada je policiji priznao ubistvo, on nije spominjao đavola.

- Bilo je neophodno. Učinio sam ono što sam morao da uradim - rekao je on na pitanje zašto je ubio sestru.

Stakleni zatvori u sudnici, poznatiji kao akvarijumi, jer podsećaju na rezervoare za ribu, postali su kontroverzni u Rusiji poslednjih godina i bilo je kampanja za njihovo zabranu.