Ruska Severna flota
Youtube/Printscreen
Ruska Severna flota

Youtube/Printscreen

Ruska Severna flota, Foto: Youtube/Printscreen

Ratni brodovi Severne flote rasporedili su se na granici Barencovog i Norveškog mora u mornaričkim manevrima kako bi tragali za neprijateljskim podmornicama, izveštava agencija za štampu u petak.

- Protivpodmorničke snage Severne flote pokrenule su veliku vežbu kako bi neutralizovale pretnju od neprijateljskih podmornica u srednjoj pomorskoj zoni. Dve grupe plovila, koje čine mali brodovi za protivpodmorničko ratovanje, Brest, Snežnogorsk, Junga i Onega iz Kola flote i oružane baze Belomorska, postavili su se na granicu Barencovog i Norveškog mora - kaže se u saopštenju.

Pročitajte još:

Tokom mornaričkih manevara, posade ratnih brodova tragaće za racionalnim neprijateljskim podmornicama u interakciji sa avionima Il-38 i Tu-142 i podmornicama Severne flote.

Ovo je STRAŠNA NESREĆA, na udaru površina veličine Belgije! Razara sve pred sobom! (FOTO, VIDEO)

AUTOR: Sputnik; D.K. DATUM I VREME: 03.08.2019. 21:54 Vojni avioni i helikopteri izvršili su na desetine akcija gašenja požara koji se ubrzano širi sibirskim prostranstvima. Sibir, Foto: Tanjug/AP Za katastrofu su okrivljeni neobično suvo vreme, ali i nedovoljna aktivnost lokalnih vlasti, piše RT. Ministarstvo odbrane Rusije uputilo je avione „Iljušin" u ugrožena područja u Krasnojarskoj oblasti.

Takođe, piloti i mornari će vežbati potragu i otkrivanje podvodnog neprijatelja, pratiti ga i održavati kontakt pre nego što ga izbace na površinu, a takođe će izvršiti mere za suzbijanje protivničkog napada i eliminaciju neprijateljske podmornice, kaže se u saopštenju.

- U završnim fazama vežbe, posade protivpodmorničkih ratnih brodova i vazduhoplova izvršiće torpednu vatru i gađanja - navodi se u saopštenju.

Vežbe će vršiti u međunarodnim vodama Norveškog i Barencovog mora trajaće nekoliko dana, saopštila je pres služba Severne flote.

Njegove proročke reči i dalje odzvanjaju u ušima SRBA! Nikad ih nećemo zaboraviti!

AUTOR: ALO.rs/IN4S/A.M. DATUM I VREME: 03.08.2019. 18:31 - 03.08.2019. 20:17 11. godina od smrti čuvenog ruskog pisca Aleksandar Solženjicin, Foto: printscren youtube * 11. godina od smrti ruskog pisca Aleksandra Solženjicina * Pred smrt uputio poruku srpskom narodu * Proročke reči Na današnji dan pre 11 godina Rusija i svet izgubili su jednog epohalno značajnog pisca, pisca kakve je rađala samo zemlja Rusija - Aleksandra Isajeviča Solženjicina.

- Neke oblasti u kojima su borbene vežbe u toku zatvorene su za civilni pomorski saobraćaj - kaže se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista