KRENULI RUSI U NAPAD Nema više čekanja, NATO je dugo provocirao Putina, e pa, ovo je ODGOVOR RUSKE IMPERIJE!

Snage ruske Crnomorske flote i avioni iz Južne vojne oblasti Rusije uvežbavaju zajedničko delovanje tokom planiranih manevara NATO "Morski povetarac". Ovo je saopštila kacelarija za medije ruske flote.

NATO vojnici
NATO vojnici , Foto: EPA

- Tokom vežbi, ratni brodovi Crnomorske flote uvežbavaće interakcije sa vazduhoplovstvom koje uključuju sisteme izviđanja i napada u cilju odbrane vitalne infrastrukture na obalama Krima i mere kojima bi se suprotstavili zamišljenim neprijateljskim mornaričkim grupama na vodi - navodi se u saopštenju ove službe prenosi TASS.

- U različitim fazama vežbi, avioni i mornaričke grupe naizmenično će menjati uloge savezničkih ili neprijateljskih snaga da bi se obezbedilo dvostrano načelo ostvarivanja zadataka iz ove borbene obuke - precizira se u saopštenju.

Brodovi NATO-a trenutno učestvuju u vežbama pod nazivom "Morski povetarac 2019" koje su zvanično počele 1. jula u zapadnom delu Crnog mora, a prema podacima ukrajinske ambasade u SAD, u njima učestvuje više od 3.000 vojnika iz 19 zemalja, uključujući SAD, Veliku Britaniju i Ukrajinu.

ZVER LEDENIH MORA! Kremlj dao zeleno svetlo, Rusija pravi ratnu mašinu kakvu svet JOŠ NIJE VIDEO! (VIDEO)

SAD igraju glavnu ulogu u pripremi i izvršenju scenarija vežbe koja će trajati do 12. jula.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi