Konvoj ruske vojske
Printscreen/Youtube
Konvoj ruske vojske

Printscreen/Youtube

Konvoj ruske vojske, Foto: Printscreen/Youtube

Prema izveštajima, ruski vojni konvoj koji se sastojao od preko 15 kamiona viđen je kako putuje na sever do fronta Ajn Ise, dok nastavljaju da raspoređuju svoje trupe unutar provincije Raka.

U izveštajima se navodi da su ruski kamioni prevozili vojnu i logističku opremu, zajedno sa nekoliko vojnika. U isto vreme, viđen je sinoć američki vojni konvoj koji je putovao autoputem Hasaka-Alepo, dok je prolazio kroz provinciju Raka i pogranični grad Kamišli.

Iako su se SAD povukle sa svih graničnih tačaka na severu Sirije, one nastavljaju da zauzimaju naftna polja u Hasaki i Deir ez Zoru.

Ogroman ruski vojni konvoj snimljen je ove nedelje u pravcu aerodroma Kamišli u severoistočnom regionu Sirije. Na osnovu snimka koje je objavio RT Arabic, ruski vojni konvoj sastojao se od nekoliko oklopnih vozila i kamiona koji su prevozili i opremu i osoblje do aerodroma Kamišli.

Ruska vojska

Youtube/Printscreen

Ruska vojska, Foto: Youtube/Printscreen

Ruska vojska preuzela je aerodrom Kamišli ubrzo nakon što su se američke oružane snage potpuno povukle iz grada Kamišli i okoline.

Vazduhoplovna baza Hmejmim koja služi kao glavna ruska baza u Siriji, a aerodrom Kamišli će verovatno poslužiti kao druga važna instalacija koja će onemogućiti američko vojno prisustvo unutar istočne Sirije.