UKRAJINCI KREĆU U NAPAD! Moćno oružje je spremno, ovog puta su ozbiljni! Za samo nekoliko minuta UNIŠTIĆE Putinov most na Krimu, a to nije sve! (VIDEO)

Krstareće rakete "Neptun" koje su napravljene u Ukrajini, mogu da unište ruske vojne brodove svake klase u lukama njihovog baziranja u Crnom i Azovskom moru i da "u nekoliko minuta unište" Kerčki most, tvrdi bivši sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksandar Turčinov.

Ukrajinsko oružje
Ukrajinsko oružje "Neptun", Foto: Youtube/Printscreen

 

* Neptun je sistem krstarećih raketa ukrajinske vojske

* Rakete imaju domet da dobace do ciljeva u Crnom i Azovskom moru

* Mogu predstavljati opasnost po ruske interese u ovom regionu

Prema izjavama Turčinova, za zaštitu od Rusije u Crnom i Azovskom moru Kijev je uspeo brzo da modernizuje raketne komplekse S-125 i izradi sopstvene komplekse krstarećih raketa.

- Kompleksno rešenje ovog problema (zaštita od Rusije sa mora) — mobilni kompleks krstarećih raketa "Neptun" koje su napravljene u ultrakratkom roku. Naše krstareće rakete mogu uništiti vojne brodove Rusije svake klase, ne samo u Crnom i Azovskom moru, već i u lukama njihovog baziranja. U slučaju potrebe za nekoliko minuta i most kojim se Rusija toliko hvali - izjavio je Turčinov u intervjuu za LB.ua.

NAPADNUTA RUSIJA! Ruska protivvazdušna odbrana dejstvuje svim silama! Neprijatelj krenuo žestoko! Usijalo se noćno nebo!

Slične pretnje ruski predstavnici su već više puta komentarisali sa sarkazmom. Zamenik predsednika komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove Vladimir Džabarov izjavio je da će se sukob na moru sa Ratnom mornaricom Rusije "očigledno završiti krahom za Ratnu mornaricu Ukrajine".

AMERI KUKAJU KAO DECA! Ni sanjali nisu da će GLEDATI krah sopstvene politike! Ruski avioni sa OPASNIM TERETOM već sleteli, planovi Vašingtona PADAJU U VODU! (FOTO)

Bivši komandant Baltičke flote, admiral Vladimir Valuev je naglasio da Ratna mornarica Ukrajine, koja poseduje samo nekoliko brodova, ne može da izvrši ni vojni, ni psihološki uticaj na Rusiju.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi