Vladimir Putin i Emanuel Makron
Tanjug/AP
Vladimir Putin i Emanuel Makron

Tanjug/AP

Vladimir Putin i Emanuel Makron, Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Francusku Emanuel Makron su tokom telefonskog razgovora izrazili zabrinutost zbog pogibije iranskog generala Kasema Sulejmanija u Iraku, saopštila je pres-služba Kremlja.

„Obe strane su izrazile zabrinutost zbog pogibije komandanta Snaga za specijalne operacije ’Kods‘ Korpusa čuvara islamske revolucije Irana Kasema Sulejmanija usled raketnog napada SAD na aerodrom u Bagdadu. Konstatovano je da ta akcija može ozbiljno da zaoštri situaciju u regionu“, navodi se u saopštenju.

Vladimir Putin i Emanuel Makron

Tanjug/AP

Vladimir Putin i Emanuel Makron, Foto: Tanjug/AP

Putin je upoznao Makrona sa tokom realizacije rusko-turskog dogovora o severoistoku Sirije i provinciji Idlibu. Oni su naglasili da treba nastaviti zajedničku borbu protiv terorizma.

Dva predsednika su se založila i za rešenje krize u Libiji mirnim putem, jer je stanje alarmantno, izrazivši podršku naporima koje preduzimaju, između ostalih, UN i Nemačka.

Telefonski razgovor je održan na zahtev francuske strane.

Komentari (1)

bager

05.01.2020 13:29

Nije general poginuo ,nego je izvrsen atentat na njega ,ubijen je teroristickim cinom USA predsednika Trampa;koji je naredio ubistvo iranskog generala,,ali ni vi srpski novinari ne smete pisati istinu vec izvrcete ,,bojite se reakcije usa ili im lizete zadnjicu pa da ne pokvarite dobre odnose s gazdom