Vladimir Putin
EPA
Vladimir Putin

EPA

Foto: EPA

- Još jedan demagoški gest - ukidanje carina od 1. aprila, koje je najavio vršilac dužnosti premijera tzv. Kosova Aljbin Kurti, koji je ogradio tu, opet privremenu, odluku mnogim uslovima. Pre svega, tzv. kosovska administracija insistira na principu reciprociteta, primoravajući Beograd da etiketira proizvode u skladu sa prištinskim uslovima. Drugim rečima, da se složi sa spominjanjem samoproglašene Republike Kosovo u dokumentima, što bi značilo indirektno priznavanje te kvazi države - ističe se.

Na ovaj način, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Albanci ne smekšavaju svoju poziciju, kao što su to od njih zahtevali zapadni pokrovitelji. Naprotiv, pooštravaju zahteve.

- Interesantno da je i Vašington, koji bezuslovno podržava kosovsku nezavisnost, negativno reagovao na nove trikove Prištine koja namerno odlaže nastavak dijaloga sa Beogradom. Zbog toga čudno izgleda reakcija EU koja u svojstvu posrednika treba trezno da oceni situaciju i ne flertuje ni sa jednom stranom - naglasili su u resoru.

Komentari (1)

KIKI

08.04.2020 00:16

HE HE , NARAVNO DA VERUJEMO DA JE OVO SAOPŠTENJE RUSIJE . KADA NAŠ PREDSEDNIK OSETI DA GORI POD NOGAMA , BIĆE PROMENA U BIA , A MALO VIŠE ĆE SE OKRENUTI EU . RUSIJA JE PRIČA ZA MALU DECU .