Kurdi
Printscreen/Youtube
Kurdi

Printscreen/Youtube

Kurdi, Foto: Printscreen/Youtube

 

* Erdogan je duže vreme najavljivao novu, treću po redu vojnu operaciju na teritoriji Sirije

* Ona je počela 9. oktobra i turske trupe su najpre bombardovale položaje sirijskih Kurda

* Njihove snage su zauzele tri ključna grada i preko 20 sela u pograničnoj oblasti na sirijsko-turskoj granici

Sirijska vlada i Sirijske demokratske snage (SDF) predvođene Kurdima održale su pregovore u ruskoj vazdušnoj bazi Hmejmim u Siriji.

Informaciju je objavio sirijski kurdski političar Ahmed Sulejman za Rojters koji je izrazio nadu da će dogovor zaustaviti tursku ofanzivu i naročito "njene katastrofalne i opasne posledice".

Rukom je pokazao simbol kojeg se Kurdi najviše plaše!

AUTOR: Alo.rs/A.M. DATUM I VREME: 13.10.2019. 15:40 Pakao im se sprema Sivi vukovi, Foto: Printscreen Twitter * Turski vojnici koji su ušli u kurdski grad Tel Abijad pokazali su rukom neobičan simbol * Znak "organizacije "Sivi vukovi" * Radi se o panturskoj organizaciji kojoj je cilj obnova Osmanskog carstva Turska vojska sa tenkovima i uz pomoć boraca iz redova sirijskih pobunjenika upala je duboko u sirijsku teritoriju boreći se protiv Kurda.

Sulejman, funkcioner Kurdske demokratske napredne partije u Siriji, rekao je da bi razgovori vođeni u bazi Hmejmim u Latakiji, mogli da se nastave u Damasku. On nije rekao da li su on ili njegova stranka učestvovali u pregovorima.

Pročitajte još:

Portparol SDF Mustafa Bali nije želeo da komentariše za Rojters ove navode.

- Od početka turske invazije tvrdili smo da ćemo proučiti sve opcije koje bi mogle da spasu naš narod etničkog čišćenja - rekao je on.

Sirija uputila vojsku na sever zemlje

Sirijska vojska počela je da razmešta vojnike na ratišta na severu zemlje kako bi odgovorila na tursku agresiju na teritoriji Sirije.

Neće im dati ni pedalj više. Ne može se u Siriju tek tako. Asad šalje vojsku na turskog osvajača! (MAPA/VIDEO)

AUTOR: Alo/RT/Sputnjik/V.M. DATUM I VREME: 13.10.2019. 20:22 - 13.10.2019. 20:44 Biće krvi do kolena! Asad posetio vojnike na frontu, Foto: Printscreen: Youtube * Napetosti rastu na severu Sirije, * Nova vest je da Damask premešta svoju vojsku * Oni kreću u susret turskim trupama koje izvode operaciju protiv Kurda u tom području - Odredi sirijske vojske počeli su da se kreću prema severu, kako bi se suprotstavili turskoj agresiji - piše sirijska agencija SANA.

Sirijski državni mediji nisu naveli gde su tačno sirijski vojnici upućeni na sever Sirije gde Turska uz pomoć sirijskih opozicionih snaga sprovodi vojnu ofanzivu, prenosi Rojters.

Turska vojska je zauzela granični pojas gde je bila kurdska milicija.

BONUS VIDEO: PORTIR IZBACIO BOŠKA!