PUTINOVI OBAVEŠTAJCI IH UHVATILI NA DELU Konačno otkriveno kome su Amerikanci slali 13 vojnih konvoja, 80 oklopnih vozila i preko 300 kamiona natovarenih oružjem!

Raskrinkani planovi Vašingtona.

Vladimir Putin
Vladimir Putin, Foto: Tanjug/AP

Ruski Centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji javlja da američke snage na severoistoku zemlje snabdevaju lokalne grupe velikim količinama naoružanja i municije koja se koristi protiv civila i turskih trupa.

- Američka komanda u regionu intenzivno snabdeva oružjem i municijom teritoriju istočno od reke Eufrat. Od početka 2020. godine, iz Iraka u Siriju stiglo je 13 vojnih konvoja, koji su obuhvatali preko 80 oklopnih vozila i više od 300 kamiona natovarenih različitim vrstama oružja, municije i materijala - rekao je kontraadmiral Oleg Žuravlev na dnevnom brifingu.

Žuravlev je naglasio da se zalihe oružja koriste i tokom sukoba brojnih militantnih grupa na teritoriji istočno od Eufrata i protiv turskih trupa na severu Sirije.

Američka vojska
Američka vojska, Foto: Tanjug/AP

Prema Žuravlevu, zbog teške humanitarne situacije i stalnih napada militanata, civili napuštaju severoistočni deo zemlje i prelaze na teritorije pod kontrolom sirijske vlade.

Ranije je radio emiter "Šam FM" izvestio da je više od 50 američkih vojnih vozila stiglo u severoistočnu provinciju Hasaka iz Iraka.

Američke snage stacionirane u Siriji takođe su, kako se izveštava, započele izgradnju nove vojne baze u naftom bogatoj Hasaki, navodno s ciljem sprečavanja ruskih snaga da dođu do naftnog polja Rmelan.

Siriju je zahvatio razorni građanski rat od 2011. godine, a vladine snage borile su se protiv različitih opozicionih grupa, kao i militantnih frakcija, uključujući i Islamsku državu i Hajat Tahrir al-Šam (ranije poznat kao Al-Nusra Front).

Povezane vesti

 • Korisnik: Nema dozvole
  18/02/2020 - 23:41
  Nije moguce, Turska i SAD su NATO partneri.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi