RUSKO ORUŽJE SUDNJEG DANA! Konačna testiranja kreću u maju, evo zbog čega je opasno! (VIDEO)

Testiranje atomske podmornice specijalne namene (skr. ru. APL SPN) "Belgorod" klase 09852 će započeti u maju ove godine. Ovo je ruskom internet portalu TASS rekao neimenovani izvor iz vojnoindustrijskog odbrambenog kompleksa.

Rusija
Rusija, Foto: screenshoot

"Državna testiranja APL SPN "Belgorod" će započeti u maju, kada će se Belo more očisititi od santi leda. Ovo testiranje je odvojeno od testiranja dubokovodnog nuklearnog dron-torpeda "Posejdon" – rekao je sagovornik ove novinske agencije.

TASS ne raspolaže zvaničnim podacima informativne službe "Sevmaš" (predstavlja brodogradiliše u kome se gradi atomska podmornica specijalne namene "Belgorod") kada su u pitanju ove najave.

APL SPN "Belgorod" je u vodu porinuta 23.aprila 2019.godine. U prvi mah su postojale projekcije da će podmornica u poptunosti biti osposobljena za operativnu upotrebi do kraja 2020.godine, kada je trebala biti isporučena jedinicama ruske ratne mornarice.

Međutim, usled pandemije koronavirusa koja je veoma specifična kada su u pitanju podmornice (zatvoreni sistemi gde se potencijalna zaraza među posadom brzo zna raširiti) testiranje nije prošlo kompletan ciklus.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi