Vladimir Putin
EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV/SPUTNIK/K
Vladimir Putin

EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV/SPUTNIK/K

Vladimir Putin, Foto: EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV/SPUTNIK/K

„Samo želimo da oni mirno žive, da se razvijaju. Tenkovi NATO-a i američki vojnici koji se, kao što znamo, ne ponašaju lepo prema lokalnom stanovništvu tokom svojih misija, neće im sreću doneti“, objasnio je Alihanov.

Gubernator je posavetovao baltičkim državama da, pre svega, misle o ekonomskom razvoju i o tome kako da zadrže odliv stanovništva.

On je podsetio Poljake da dve trećine istočne Pruske pripada Poljskoj.

„Tokom svih ovih decenija posle rata oni su odlično izgrađivali (oblasti istočne Pruske). Čini mi se da je Poljska tokom svoje istorije mnogo puta bila deljena“, dodao je on, naglasivši da je sovjetska vojska obnavljala tu državu. Stoga, kako je naglasio gubernator, Poljska je čak mogla da proširi svoje granice u poređenju sa onima koje su bile pre Drugog svetskog rata.

„Čini mi se da je dosta više baviti se strategijama ko će gde upasti i koji tenkovi i po kojim stazama će ići… To je apologija rata i želje da se što pre vrate u kameno doba, sa prutom u šaci“, naglasio je on.

Podsetimo, ranije je bivši komandant kopnenih snaga Poljske, general Valdemar Skšipčak, u članku za portal „Defence 24“ predložio je jedan od mogućih scenarija u slučaju rata u Kalinjingradskoj oblasti u kojem bi učestvovale snage NATO-a.

Pročitajte i:

Komentari (1)

đoda

07.03.2021 16:37

Pod hitno da se Srbija ujedini sa Rusijom jel krvnik Bajden sprema Srbiji pokolj i uništenje, Srbijo dođi pameti... KONAČNO!!!