Irina Šajk
EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
Irina Šajk

EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Irina Šajk, Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Prethodna lista sadržala je oko 400 zabranjenih zanimanja za žene koje podrazumevaju težak rad ili su povezani sa opasnim uslovima rada, dok ih je sada samo stotinak. Ipak, ako poslodavac obezbedi sigurne uslove za rad, moguće je da zaposli žene.

"Ukinuli smo restrikcije za žene na sledećim poslovima: vozač teškog vozila i poljoprivrednih mašina kao što su kamioni, traktori, osim vozača građevinskih mašina kao što su buldoženi i slično", navelo je ministarstvo.

Irina Šajk

Printscreen

Irina Šajk, Foto: Printscreen

Žene će moći i da budu kapetani broda, ali i mornari, kao i mašinovođe u običnim i brzim vozovima, prenosi TAS S.

Među profesijama koje ostaju zabranjene za žene su one vezane za hemijsku proizvodnju, rudarstvo, bušotine, obradu metala, poslove zavarivanja, proizvodnju nafte i gasa, industriju obojenih i neobojenih metala, elektronsku i radiotehničku proizvodnju, proizvodnju i održavanje aviona odnosno brodova i drugi teški poslovi.

Ubijali smo Srbe, nevernike i pse! Ono što je rekao o svom sinu još je crnje (FOTO)

AUTOR: Fitim Ladrovci DATUM I VREME: 16.08.2019. 21:56 Reči u koje zdrav čovek ne želi da veruje Fitim Ladrovci, Foto: Privatna arhiva Kosovo je najveći regrutacioni centar za islamske teroriste u Evropi. To nije tajna. Jedinica sastavljena isključivo od Albanaca s Kosmeta i dalje ratuje, a važi za jednu od najkrvavijih.

Nova lista zabranjenih poslova za žene stupa na snagu 1. januara 2021. godine.

Ruske žene važe za najlepšim na svetu, čemu je verovatno mnogo doprineo i zakon koji je zabranjivao da se izlaži najtežim poslovima. Izmenom ovog zakona pitanje je da li će doći do promena na vrhu među lepoticama.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Dasovic

17.08.2019 19:20

Zaposlio bi ne jednu, vec vise Ruskih zena i to kod mene kuci. Za mene nema lepsih, inteligentnijih, gracioznih, elegantnijih i seksi zena na svetu od Ruskinja. To su prave zene u svim pogledima.