Ramzan Kadirov
Youtube/Printscreen
Ramzan Kadirov

Youtube/Printscreen

Ramzan Kadirov, Foto: Youtube/Printscreen

 

* Čečenska firma Bolat ima ambiciozne planove u segmentu proizvodnje specijalnih civilnih i vojnih vozila

* Već su napravili prvi prototip Bolata

* Promociji je prisustvovao Ramzan Kadirov, "gospodar života", čovek koji se za sve pita u Čečeniji

On je na društvenim mrežama izneo impresije o moćnom oklopnom vozilu nosivosti 6.800 kilograma i sposobnosti da preveze 14 osoba.

Pročitajte još:

Bolat je namenjen upotrebi u raznim specijalnim operacijama, za kretanje vojnih jedinica, prevoz ranjenika, dostavu tereta, vuču prikolica na svim vrstama puteva i terena, a može biti opremljen raznom opremom i oružjem.

Oklop koji poseduje štiti putnike od automatskog oružja, protivoklopne municije, granata, ručnih bacača, eksplozivnih sredstava… Bolat pokreće motor kamiona Kamaz, snažni agregat koji omogućava postizanje maksimalne brzine od 120 km/h.

Poslato 200 ruskih vojnika po specijalnom zadatku?!

AUTOR: Alo/Sputnik/V.M. DATUM I VREME: 07.11.2019. 11:53 Oglasio se Sergej Rjabkov. Ruska vojska, Foto: Youtube/Printscreen Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov opovrgnuo je izveštaje američkih medija o ruskim borcima koji navodno deluju u ratom razorenoj Libiji, nazivajući ih "spekulacijama". ŠOK U RUSIJI! Putin otpustio 10 glavnih ljudi!

Ramzan Kadirov je izneo zadovoljstvo karakteristikama Bolata, uputivši neke sugestije za proizvodne verzije. Preneo je sugestiju Muslimu Kučievu, predsedniku Vlade Čečenije, da javne službe razmotre mogućnost nabavke Bolata.

BONUS VIDEO: STIGAO VOZ IZ KINE! Spektakularna scena na Novom Beogradu!