Trudnica, trudnoća
Alo!/ Rajko Ristić
Trudnica, trudnoća

Alo!/ Rajko Ristić

Trudnica, trudnoća, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Žena se suočava sa istragom zbog ubistva nakon što je njeno novorođeno dete pronađeno mrtvo u veš mašini. Frizerka Nadežda Z. (31) rodila je svoje četvrto dete prevremeno tokom noći, navele su ruske vlasti u službenom izveštaju.

Njen suprug Denis pozvao je hitnu pomoć ujutro nakon što je u njihovoj kući u Talici u Sverdlovsku, ugledao suprugu u krvi. Policijski izvor potvrdio je da je beba stavljena u veš mašinu, i da je pokrenuta istraga o ubistvu.

Majka, koja se trenutno nalazi u bolnici, rekla je da je njena beba mrtvorođena. Suočena je sa optužbama zbog ubistva svog novorođenog deteta, što bi prema Članu 106 Ruskog krivičnog zakonika moglo da je košta do pet godina zatvora.

Majka i beba

Youtube/Printscreen

Majka i beba, Foto: Youtube/Printscreen

Nadeždu koja je u svom gradu poznata kao popularna frizerka prijatelji su opisali kao "dobru majku". Ima sina iz prethodnog braka i dve ćerke kod sadašnjeg muža.

Elena Firtseva, prijateljica Nadežde, rekla je za novine "Komsomolskaja Pravda":

- Nadežda je marljiva i brižna majka. Nije bilo razloga da se ubije beba i to na tako okrutan način. Rekla mi je da se dete rodilo prerano i da je mrtvorođeno. 

Još jedna prijateljica rekla je za lokalni list E1:

- Nikad ne bih pomislila da bi ona to mogla učiniti.