Suhoj
screenshoot/Youtube
Suhoj

screenshoot/Youtube

Foto: screenshoot/Youtube

Tokom trenažnog leta u regionu Lipetsk, sudarila su se dva borbena aviona Su-34; srećom, piloti su uspeli da spuste oba aviona, javlja ruska REN-TV.

Pročitajte još:

Prema izveštajima, vojni avioni su se sudarili u vazduhu zbog gubitka vizuelnog kontakta.

- Pilot prvog aviona je kokpitom udario kraj krila drugog aviona dok su pokušavali da izbegnu direktan sudar. Istovremeno, krhotine su upale u motor drugog aviona - rekao je neimenovani izvor za REN-TV.

Oba aviona su uspela da uspešno slete i niko nije povređen.

Odao je najveću tajnu Sovjetskog Saveza i poklonio im vrhunski lovac od koga su Amerikanci plašili!

Minijatura hladnog rata Viktor Belenko, MiG-25, Foto: printscreen youtube * Sovjetski pilot Viktor Belenko razočaran u SSSR odlučio da pobegne na Zapad * Poleteo u najmisterioznijem sovjetskom lovcu MiG-25 * Zbog lošeg vremena sleteo na jedan mali sportski aerodrom u Japanu Istorija avijacije u vreme Hladnog rata puna je priča o prebezima pilota koji su svojim letelicama preletali na suprotnu stranu iz raznih ideoloških ubeđenja, ali i čisto materijalnih razloga.

Međutim, obe letelice su pretrpele ozbiljnu štetu. Oštećena je kabina, motor i trup jednog od aviona. Vrh krila je odvaljen sa drugog, koji je nosio opremu koja je bila deo njegovog sistema elektronskih protivmera.

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista