Ruska vojska
Youtube/Printscreen
Ruska vojska

Youtube/Printscreen

Ruska vojska, Foto: Youtube/Printscreen

 

* Nacionalno-oslobodilački front (NLF) je grupa pobunjenika podržana od strane Ankare

* Smatraju ih "umerenijom" strujom sirijske opozicije

* Dele kontrolu nad teritorijom Idlib zajedno sa Al Nusra frontom 

Militanti Nacionalno-oslobodilačkog fronta (NLF) objavili su u sredu saopštenje u kojem se tvrdi da je ove nedelje ubijeno i ranjeno nekoliko pripadnika ruskih specijalnih snaga u istočnom Idlibu.

Ruska vojska

Youtube/Printscreen

Ruska vojska, Foto: Youtube/Printscreen

Prema izjavi Nacionalno-oslobodilačkog fronta, nekoliko pripadnika ruskih specijalnih snaga ranjeno je ili ubijeno ove nedelje kada su pokušali da se prikradu iza neprijateljskih linija u gradu Adžaz na istoku provincije Idlib.

Pročitajte još:

Nacionalno-oslobodilački front saopštio je da su njihove snage uspele da izvrše zasedu koja je sprečila ovaj pokušaj infiltracije od strane ruskih specijalnih snaga.

Zna se šta štiti nebo iznad Rusije, a ova zver će čuvati zaštitnike! (VIDEO)

AUTOR: Alo/AMN/V.M. DATUM I VREME: 31.08.2019. 19:31 Rusi za sve imaju odgovor. Vladimir Putin sa Noćnim Vukovima, Foto: printskrin Ruska grupa za radio-elektronske tehnologije (KRET) održava državna ispitivanja sistema elektronskog ratovanja nove generacije, izjavio je savetnik prvog zamenika generalnog direktora KRET-a Vladimir Mihejev na međunarodnom aeromitingu MAKS-2019 u četvrtak.

Aktivisti društvenih mreža sirijske opozicije tvrde da je najmanje devet pripadnika ruskih specijalnih snaga ubijeno tokom neuspele operacije u istočnom Idlibu.

Ruska vojska

Youtube/Printscreen

Ruska vojska, Foto: Youtube/Printscreen

Rusko ministarstvo odbrane nije komentarisalo ove poslednje navode pobunjenika koje podržavaju Turci.

Postoje izveštaji ruskog osoblja specijalnih snaga koji su u avgustu izvršili misije iza neprijateljskih linija u pokrajinama Idlib i Hama; međutim, vrlo malo se zna o njihovoj aktivnosti.

Nije više mogao da ćuti! Šta se to dešava na Kavkazu?!

AUTOR: Alo/Srna/V.M. DATUM I VREME: 31.08.2019. 20:07 Morao je da kaže. Vladimir Putin, Foto: EPA-EFE/ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNI Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je da će posetiti Čečeniju kako bi se lično uverio u uspešan razvoj ovog regiona. KREMLJ NA NOGAMA Putinu se niko ne može suprotstaviti! Izustio je rečenicu koja odzvanja Rusijom!

Prvi izveštaj o ruskoj operaciji iza neprijateljskih linija podnesen je početkom avgusta, kada je grupa vojnika, kako se izveštava, postavila zasedu kontingentu militantne grupe "Livaa Sukour Al-Šam" u blizini grada Al-Latamnah u severnoj Hami.

BONUS VIDEO: Policijski helikopteri nadleću Novi Beograd i Batajnicu