PUTIN ZAPRETIO NATO! "Dalje ruke od Srbije, nije vam ovo 1999. godina!"

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su propali pokušaji uspostaljanja unipolarnog sveta i da se ravnoteža u međunarodnim odnosima polako vraća, a kao primer delovanja samo jednog centra moći naveo je bombardovanje nekadašnje Jugoslavije.

Vladimir Putin
Vladimir Putin, Foto: Tanjug/Pavel Golovkin

- To je neizbežno. Propali su pokušaji da se napravi unipolarni svet. Već živimo u drugačijem dobu. Rusija je uvek insistirala na tome da uporedo s odbranom svojih interesa, moramo da poštujemo interese drugih. Tako ćemo graditi odnose s kolegama - kazao je Putin u intervjuu ruskoj televiziji NTV.

Predsednik Rusije je prokomentarisao to što je Zapad često ostajao gluv na stav Moskve o pokretanju vojnih sukoba, na primer tokom "nezakonitog bombardovanja Jugoslavije od strane NATO" 1999. i vojnih operacija Severnoatlantske alijanse u Bosni i Hercegovini 1995.

- Odgovor je veoma jednostavan: slušali su samo snažne glasove... Situacija se menjala. I mislim da nikome više nije tajna da mnogi naši partneri sada radije pribegavaju poštovanju međunarodnog prava jer se ravnoteža u svetu uspostavlja - zaključio je Putin.

NATO bombardovanje
NATO bombardovanje, Foto: Tanjug/Emil Vas

Komentarišući ove navode, ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da životi koji su izgubljeni tokom NATO bombardovanja nisu bili greška, već zločinačka namera.

- Radilo se planski i sa namerom da se istrebi čitav jedan narod. Međutim, kada danas žale zbog civilnih žrtava, pitamo se šta je sa našim vojnicima i policajcima? Za njima ne treba da žalite? Zašto za njima ne žalite kada znate da su, na primer, u bombardovanju bolnice "Dragiša Mišović" stradali i civili i gardisti? Nijedna kasarna u samostalnoj i suverenoj zemlji nije legitimna meta! NATO je napao Srbiju bez odluke SB UN, agresija nije bila nikakav rat, već je tim zločinom NATO pokušao da opravda svoje postojanje - smatra ministar Vulin.

Politikolog Aleksandar Pavić ocenjuje da je Putin, ne samo srećom, već i sopstvenom politikom došao u poziciju da ovo javno kaže.

- Rusija nikada nije zaboravila NATO agresiju protiv Srbije, koju je doživela ne samo kao poniženje, već i kao svesno gaženje međunarodnog prava. Sada je opet dovoljno jaka da štiti, ne samo sebe i samo svoje saveznike, već i da postane sve ozbiljniji faktor odbrane od agresija širom sveta, kao na primer u Siriji, a sada i Venecueli. Rusija je u mogućnosti da zaštiti i interese Srbije, ako joj se Beograd bude obratio za pomoć- podvlači Pavić.

Povezane vesti

 • Korisnik: Marko
  27/03/2019 - 07:37
  Mnoge stvari nisu kao te nesrecne godine, i nadamo se da nikada vise nece ni biti.
 • Korisnik: Lune
  26/03/2019 - 21:54
  Dalje ruke od nas agresori!
 • Korisnik: Sanja
  26/03/2019 - 19:53
  Putin je uvek tu da zastiti nasu zemlju,kao i nas predsednik.
 • Korisnik: Jeca
  26/03/2019 - 17:27
  Rusiji samo kapa dole!
 • Korisnik: Mija
  26/03/2019 - 16:16
  Nece Srbiju niko ponizavati,omalovazavati vredjati,niti ce njen narod ubijati.Srbija je sada bezbedna i uredjena drzava koja ima jaku vojsku,i zato necemo dozvoliti da se u buducnosti dogodi stradanje Srpskog Naroda.Hvala Rusiji sto nas podrzava i pomaze nam da budemo uredjena drzava.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi