PUTIN POZVAO ZELENSKOG TELEFONOM Čim mu je čuo glas...krenuo je redom. Ukrajinac se tresao kao prut, ali je na kraju pristao!

Stvar se mora rešiti.

Vladimir Putin
Vladimir Putin, Foto: Tanjug/AP/Grigory Dukor

Predsednici Rusije i Ukrajine, Vladimir Putin i Volodimir Zelenski, razgovarali su o novoj razmeni zatvorenika, saopštile su ukrajinske vlasti.

Prva operacije te vrste dogodila se u septembru, a druga u decembru, ali između Ukrajine i proruskih pobunjenika.

Vladimir Zelenski
Volodimir Zelenski, Foto: EPA/Tatyana Zenkovich

Putin i Zelenski su u telefonskom razgovoru pomenuli "oslobađanje zatvorenih ukrajinskih državljana" na istoku Ukrajine, području pod kontrolom proruskih pobunjenika, kao i na crnomorskom poluostrvu Krim i u Rusiji, navodi se u saopštenju kabineta ukrajinskog predsednika.

Predsednici su takođe razgovarali o novom sastanku u formatu Normandije, nakon takvog susreta u decembru u Parizu uz posredovanje Francuske i Nemačke.

Putin i Zelenski su se prvi put sastali u Parizu a nakon toga je usledila razmena oko 200 zatvorenika između Kijeva i proruskih boraca, što je bila operacija u novom smirivanju konflikta između te dve strane, a u kojem je od 2014. godine stradalo više od 13.000 ljudi. U septembru su Kijev i Moskva razmenili 70 zatvorenika, a Rusija je Ukrajini vratila zaplenjene ratne brodove.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi