Vladimir Putin
Tanjug/AP
Vladimir Putin

Tanjug/AP

Vladimir Putin, Foto: Tanjug/AP

Rusko Ministarstvo odbrane nastavlja isporuke vojne opreme u Sirijsku Arapsku Republiku, pošto je još jedan teretni brod fotografisan kako prolazi kroz Bosforski moreuz između Sredozemnog i Crnog mora.

Pročitajte još:

Prema pomorskom posmatraču Joruku Išiku, "LST Saratov 150" Crnomorske flote viđen je kako prolazi kroz Bosforski prolaz, na putu za sirijski lučki grad Tartus. Kao što Isik navodi u nastavku, "Saratov 1502 se specijalizovao za prevoz oklopnih vozila, uključujući tenkove i oklopne transportere (APC).

Teretni brod prolazi kroz Bosfor

Twitter/Printscreen

Teretni brod prolazi kroz Bosfor, Foto: Twitter/Printscreen

Dostava tenkova i drugih oklopnih vozila u Siriju je neverovatno važna u ovom trenutku, posebno nakon napada turske vojske na snage Sirijske arapske vojske (SAA) početkom marta ove godine.

Sirijska vojska

Youtube/Printscreen

Sirijska vojska, Foto: Youtube/Printscreen

Za vreme turskog vojnog napada, nekoliko vojnika sirijske vojske i Nacionalnih odbrambenih snaga (NDF) ubijeno je, dok su u baražnoj vatri uništeni na desetine oklopnih i tehničkih vozila.

Redžep Tajip Erdogan

Ilustracija

Redžep Tajip Erdogan, Foto: Ilustracija

Od napada, međutim, rusko Ministarstvo odbrane je povećalo svoje teretne pošiljke u Siriju, jer je Moskvi ovo treći put ove godine da je isporučila tenkove i druga oklopna vozila u Siriju.

Rusija obično pojačava ove isporuke Siriji kada planiraju novu ofanzivu; ovo je posebno važno, imajući u vidu gomilanje sirijske vojske oko oblasti planine Al-Zavija u južnom Idlibu.

Preporučujemo: