IZRAELSKI OBAVEŠTAJAC OTKRIVA Amerika nije zadala smrtonosni udarac, a sada je na redu ruska kontraofanziva! Neka se svet spremi za novu podelu!

Bivši šef izraelske specijalne (obaveštajne) službe "Nativ" Jakov Kedmi ocenio je da su planovi Zapada za slabljenje pozicija Rusije u Ukrajini i povodom Ukrajine doživeli krah.

Vladimir Putin, Donald Tramp
Vladimir Putin, Donald Tramp, Foto: AP

Naveo je da SAD i Evropska unija menjaju kurs prema Ukrajini i da se čak i sve manje interesuju za ono što se događa u Kijevu:

- Ne postoji politika Sjedinjenih Država. Tamo sitni činovnici pokušavaju da igraju neku igru i da love ribu u mutnoj ukrajinskoj vodi. U to se uključio i bivši potpredsednik SAD (Džo Bajden).

Kedmi je u nastavku bio izričit: "Aktuelni predsednik SAD uopšte ne zna za kog đavola će mu Ukrajina i kako se ona uopšte uklapa u nacionalne interese SAD".

Naglasio je da su u Vašingtonu računali da će državnim prevratom u Kijevu 2014-te uspeti da se primaknu granicama Rusije, ali se to izjalovilo, pa zapadni lideri sve manje pažnje poklanjaju Ukrajini:

"Osnovni zadatak za postmajdansku Ukrajinu bio je – naneti smrtonosni udar Rusiji. Plan je bio da se preuzme kontrola nad Ukrajinom i da se američka ratna flota približi Rostovu-na-Donu. Sada se sve to srušilo. Efekti su sasvim suprotni. Rusija je otada postala mnogo jača".

Po Kedmijevoj proceni, i Evropska unija je nakon 2014-te izgubila dobar deo svoje "političke težine". Zato je sada mnogo više brinu jačanje Rusije i Kine i sve veće nerazumavanje sa SAD:

- U slučaju Kine – za EU su problem ekonomija i zavisnost. U slučaju SAD sve je gore jer Vašington EU lišava nezavisnosti. Sav greh Rusije pred Evropom je mešanje u izbore, Bregzit, Barselona i ostalo. Sve u svemu, EU danas nije do Ukrajine.

U ovom svetlu nije bez značaja američkog politikologa Teda Glena Karpentera da bi napetost u svetu popustila ako bi Moskva i Vašington podelili svet na sfere uticaja i potom dogovoreno poštovali.

ZBOG OVOG SUKOBA CEO MEDITERAN PROGUTAĆE PLAMEN RATA Bitka za Tripoli je početak dugog i krvavog rata i podele zemlje

AMERIČKI KONVOJI JURE PREMA IRANU Nose opasan sadržaj, procurili su izveštaji i sadržina je zaledila sve, planeta strepi pred onim što sledi!

SVETSKE AGENCIJE HITNO PRENOSE! Ispaljeno 17 raketa na rusku bazu! Krenula DIVLJAČKA BORBA!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi